Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nemčija v napad na euro 2020 z istim selektorjem

Visok poraz v Španiji ni odnesel Joachima Löwa z nemške klopi, za katero zelo umirjeno in racionalno pri zvezi izbirajo kader.
Jogi Löw že 14 let vodi nemško nogometno reprezentanco. FOTO: Regis Duvignau/Reuters
Jogi Löw že 14 let vodi nemško nogometno reprezentanco. FOTO: Regis Duvignau/Reuters
30. 11. 2020 | 18:38
30. 11. 2020 | 20:26
2:21
Revolucije in prevrata ne bo, tudi na naslednjem evropskem prvenstvu, junija in julija prihodnje leto, bo nemško nogometno reprezentanco vodil Joachim Löw. Zadnjič se je največja srednjeevropska država, kjer nogometu po pozornosti, pomembnosti in zapriseženosti pripada že prav posebno mesto, zatresla, ko je izbrana vrsta izgubila v Španiji kar z 0:6!

Toda pozneje besede direktorja reprezentance Oliverja Bierhoffa, nekoč odličnega nogometaša, niso presenečale. Že v prvem pogovoru pred kamerami javne TV je razmišljal zelo umirjeno in pravzaprav napovedal, da pred evropskim prvenstvom ne bo menjave selektorja.


Nemški sistem urejen, trenerji ne izgubljajo služb kar tako


Jogi je na vroči klopi reprezentance že 14 let, podpisal se je pod naslov svetovnih prvakov v Braziliji 2014, toda hkrati tudi pod največji neuspeh: izpad z mundiala štiri leta pozneje že po uvodnem skupinskem delu tekmovanja.

Že takrat so v nogometnih krogih, ne le nemških, napovedovali zamenjavo, toda v urejenem sistemu niso vajeni bliskovitih zasukov, še zlasti ob zaupanju v strokovnjaka, ki se je s svojim študioznim pristopom pogosto odrezal že v dobi, ko je bil prvi sodelavec Jürgna Klinsmanna, nato pa je po njegovem odhodu v ZDA zelo resno prevzel funkcijo, ki je v nogometni Nemčiji nenehno pod natančnim drobnogledom.

Tudi Thomas Müller (levo) naj bi izgubil zaupanje nemškega selektorja. FOTO: Christof Stache/AFP
Tudi Thomas Müller (levo) naj bi izgubil zaupanje nemškega selektorja. FOTO: Christof Stache/AFP


Pri svojih odločitvah je pogosto trmast, tudi zdaj, ko noče vrniti k ekipi izkušenih Thomasa Müllerja, Matsa Hummelsa in Jeromeja Boatenga, toda sodeč po današnji seji predsedstva zveze še naprej ohranja njeno zaupanje.

»Na poti proti euru so vsi pomembni cilji uresničeni: torej uvrstitev na prvenstvo, obstanek v skupini A lige narodov ter mesto v prvem bobnu kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo. Selektor ohranja temelj, da bi se skupaj z moštvom predstavil v navdušujoči luči prihodnje leto na EP,« so zapisali v uradnem sporočilu predsedstva. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine