Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Italijani ne priznavajo cepiva sputnik, vprašljiv boj za Katar 2022

Na obzorju je nepričakovan zaplet okrog nogometne tekme med Italijo in Severno Makedonijo.
Nogometaši Severne Makedonije med novembrsko tekmo z Islandijo v Skopju. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Nogometaši Severne Makedonije med novembrsko tekmo z Islandijo v Skopju. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
F. T.
17. 1. 2022 | 15:00
1:44

Na obzorju je nepričakovan zaplet okrog nogometne tekme med Italijo in Severno Makedonijo v boju za svetovno prvenstvo v Katarju. Reprezentanci se bosta marca merili v eni od Uefinih polfinalnih vej dodatnih kvalifikacij za mundial, ki bo konec leta na Arabskem polotoku, zmagovalca najbrž čaka spopad s Portugalsko za eno prosto vstopnico.

Toda tekma, ki bi jo morali 24. marca igrati v Palermu, je pod velikim vprašajem. Igrišče v Palermu je v izjemno slabem položaju, zato bo za obnovo tudi italijanska zveza (FIGC) namenila 200.000 evrov. Tudi to morda ne bo rešeno pravočasno in bi morali tekmo igrati drugje.

Večina Makedoncev cepljenih z ruskim cepivom sputnik

Toda to ni edina težava, ki visi nad omenjenim dvobojem. Večina Makedoncev je namreč cepljena proti koronavirusu z ruskim cepivom sputnik, ki ga v Italiji – in drugje po Evropski uniji – ne priznavajo, zato imajo makedonski nogometaši status necepljenih in posledično ne bodo mogli igrati tekme na Apeninskem polotoku.

Ena od možnosti je igranje tekme na nevtralnem prizorišču v eni od sosednjih držav, druga možnost je – po mnenju rimskega časnika Repubblica –, da bi Severno Makedonijo enostavno izključili iz dodatnih kvalifikacij in bi Italija brez boja napredovala v finale, kjer bi se merila z boljšim iz dvoboja Portugalska vs. Turčija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine