Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hrvati strli Dance, Francozi Avstrijce, vse boljši pa so Kazahstanci

Odprli so peto kolo nogometne lige narodov, ki bo trajalo do sobote, ko se bodo v Stožicah predstavili tudi izbranci selektorja Matjaža Keka.
Takole se je Lovro Majer veselil odločilnega gola proti Danski. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Takole se je Lovro Majer veselil odločilnega gola proti Danski. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Š. R., STA
22. 9. 2022 | 23:05
22. 9. 2022 | 23:14
2:51

Odprli so peto kolo nogometne lige narodov, ki bo trajalo do sobote, ko se bodo v Stožicah predstavili tudi izbranci selektorja Matjaža Keka. V ligi A so pomembne zmage vpisale Hrvaška, Francija, Nizozemska in Belgija. Hrvaška je v Zagrebu ugnala Dansko z 2:1 in je na pragu osvojitve prvega mesta v skupini, ki vodi na zaključni turnir najboljše četverice. Za domače sta v polno zadela Borna Sosa (50.) in Lovro Majer (79.), za Dansko pa je bil natančen Christian Eriksen (77.).

V Parizu so prvo zmago v tekmovanju zabeležili svetovni prvak in branilci naslova v ligi narodov Francozi. Z zadetkoma Kyliana Mbappeja v 55. minuti in Olivierja Girouda (64.) so premagali Avstrijo. Pred zadnjim krogom ima Hrvaška 10 točk, Danska 9, Francija 5, Avstrija pa 4. V nedeljo bo Hrvaška gostovala na Dunaju, Francija pa na Danskem.

Kazahstan 7 točk pred Slovaško

V skupini 4 lige A je Belgija doma ugnala Wales z 2:1, Nizozemska pa je bila v gosteh boljša od Poljske, kar pomeni, da se bosta Belgija in Nizozemska v zadnjem krogu v medsebojnem obračunu pomerili za prvo mesto. Nizozemska ima 13 točk, Belgija 10, tekma bo v nedeljo ob 20.45 v Amsterdamu.

Kylian Mbappe je izpolnil svojo strelsko kvoto. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Kylian Mbappe je izpolnil svojo strelsko kvoto. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

V ligi C si je napredovanje v višji rang tekmovanja zagotovil Kazahstan, ki je doma premagal Belorusijo z 2:1. Pred Slovaško, ki je veljala za glavnega favorita v skupini, ima neulovljivih sedem točk prednosti. V ligi C bi si lahko danes napredovanje zagotovila tudi Latvija, ki je v tekmi proti Moldaviji potrebovala točko, vendar je slednja sredi Rige slavila z 2:1. Pred zadnjim krogom ima Latvija 12 točk, Moldavija dve manj, njena tekmeca v zadnjem krogu pa sta Andora in Lihtenštajn.

Veselje Kazahstancev po zgodovinskem napredovanju v ligo B. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters
Veselje Kazahstancev po zgodovinskem napredovanju v ligo B. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters

Slovenija bo tekmo 5. kroga igrala v soboto ob 18. uri v Stožicah proti Norveški. V tretji izvedbi lige narodov prvič nastopa v ligi B, na dosedanjih štirih tekmah pa je vpisala dve točki. Za tretjeuvrščeno ekipo v skupini, Švedsko, s katero se bo pomerila v torek v gosteh, zaostaja dve točki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine