Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Euro, 12. dan: Sabitzer navdušil v Berlinu, Avstrijci zmagovalci skupine

Pred nami je že 12. tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v Nemčiji, ki prinaša tretjo, a morda ne zadnje slovenske tekme tega prvenstva.
Marcel Sabitzer je bil avstrijski junak. Foto Fabrizio Bensch/Reuters
Marcel Sabitzer je bil avstrijski junak. Foto Fabrizio Bensch/Reuters
25. 6. 2024 | 11:00
25. 6. 2024 | 20:36
3:31

Glavni izziv današnjega dne je znan, Slovenija proti Angliji v Kölnu, kjer jo bo podpiralo več kot 13.500 rojakov, lovi vsaj točko, ki bi ji prinesla napredovanje v osmino finala.

Slovenci so se dvakrat prikazali v dobri luči in čeprav Anglija predstavlja velik izziv, v tem trenutku ne deluje nepremagljivo. Ob tem bo pomemben tudi razplet tekme Srbija – Danska, v skupini D pa je odprt lov na prvo mesto in napredovanje.

Francija – Poljska 1:1 (Mbappe 56; Lewandowski 79/11-m; Signal Iduna Park, Dortmund, sodnik M. Guida)

FOTO: Ozan Kose/AFP
FOTO: Ozan Kose/AFP

Francoska in poljska nogometna reprezentanca sta se v tekmi tretjega, zadnjega dela predtekmovanja v skupini D na evropskem prvenstvu v Dortmundu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Francozi so z drugim remijem končali na drugem mestu v skupini in napredovali v izločilne boje.

Francozi so si še pred zadnjim krogom skupinskega dela po zmagi nad Avstrijo (1:0) in remijem proti Nizozemski (0:0) zagotovili osmino finala. Vprašanje je bilo le na katerem mestu bodo končali, po današnjem remiju in zmagi Avstrije nad Nizozemsko v Berlinu pa je odgovor na drugem. Pri Franciji je z zaščitno masko igral Kylian Mbappe, ki bo pomebno orožje galskih petelinov v nadaljevanju.

Nizozemska – Avstrija 2:3 (Gakpo 47, Depay 75; Malen 6 (ag), Schmid 59, Sabitzer 80; olimpijski štadion, Berlin, sodnik I. Kruzliak)

FOTO: Odd Andersen/AFP
FOTO: Odd Andersen/AFP

Avstrijska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Berlinu premagala Nizozemsko s 3:2 (1:0). Avstrijci so presenetljivi zmagovalci skupine D. Naši severni sosedi so na dinamičnem obračunu v Berlinu premagali Nizozemce in zavoljo neodločenega izida Francozov in Poljakov v Dortmundu osvojili prvo mesto. Avstrijci so zbrali šest točk, Francozi pet, Nizozemci štiri, Poljaki pa eno točko.

Avstrija je bila predvsem v prvem polčasu boljši nasprotnik, Nizozemska se je dvakrat uspela vrniti v igro, bo veliki napaki v obrambi pa je avstrijski kapetan Marcel Sabitzer v 80. minuti postavil končni izid in Avstriji prinesel zmago v skupini. Na tribunah štadiona v Berlinu so imeli ogromno navijačev, tudi sicer v Avstriji vlada nogometna evforija.

Anglija – Slovenija (21.00, RheinEnergieStadium, Koln, sodnik C. Turpin)

image_alt
Kapetan po uvrstitvi v osmino finala: En cilj je izpolnjen, gremo naprej!

Danska – Srbija (21.00, Allianz Arena, Munchen, sodnik F. Letexier)

Še ena napeta tekma v skupini C, ki bo odločala o potniku v osmino finala. Srbija potrebuje zmago, za Dansko bi bil v primeru slovenskega poraza za napredovanje dovolj že remi. Obe ekipi sta si na tem turnirju doslej želeli pokazati več, zato bosta na Allianz Areni pod pritiskom.

Srbija ima z napetimi končnicami v Münchnu dobre izkušnje, glede na trend tega evropskega prvenstva pa tudi nov gol v izdihljajih tekme ni izključen. Kvoti: 2,20 na zmago Danske, 3,40 na Srbijo. 

Srbski navijači se vračajo na Allianz Areno. FOTO: Leon Vidic
Srbski navijači se vračajo na Allianz Areno. FOTO: Leon Vidic

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine