Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Španci zaradi Lamina Yamala v navzkrižju z nemškim zakonom

Španska nogometna reprezentanca se je znašla v zanimivem položaju, nemška zakonodaja načeloma prepoveduje delo mladoletnim osebam po 20. uri.
Lamine Yamal je eno od odkritij letošnje sezone. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Lamine Yamal je eno od odkritij letošnje sezone. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
N. Gr.
24. 6. 2024 | 12:45
24. 6. 2024 | 14:03
1:32

Španski nogometni reprezentanci grozijo sankcije, ne sicer tekmovalne, a vendarle. 16-letni zvezdnik Barcelone Lamine Yamal je hitro postal pomemben člen zasedbe Luisa de la Fuenteja, danes zvečer ga s soigralci čaka zanimiv dvoboj z Albanijo.

Tekma se bo začela ob 21. uri in zato je Španija v težavah. Nemški zakon namreč prepoveduje delo mladoletnim osebam po 20. uri, izjema so športniki, a tudi v njihovem primeru velja, da morajo vse obveznosti, vključno s tuširanjem, dopinškimi kontrolami in medijskimi obveznostmi zaključiti najkasneje do 23. ure. To v primeru Yamala seveda ni mogoče, saj se bo tekma šele končala nekaj minut pred enajsto zvečer.

image_alt
Srečna Italija je borbeni Hrvaški v 98. minuti zadala še en hud udarec

Špancem sicer ne grozi odvzem točk, bi pa španska nogometna zveza lahko prejela 30.000 evrov kazni zaradi nespoštovanja nemških zakonov, kar za nogometno zvezo furije, ki je odlično začela prvenstvo, ne bo hud udarec. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine