Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Donnarumma z veliko napako povzročil začetek pariškega potopa

Francoski napadalec Karim Benzema s tremi goli zapečatil usodo zvezdnikov moštva PSG in popeljal madridski Real v četrtfinale lige prvakov.
Karim Benzema je bil veliki junak tekme v Madridu. Foto Gabriel Bouys/AFP
Karim Benzema je bil veliki junak tekme v Madridu. Foto Gabriel Bouys/AFP
9. 3. 2022 | 23:20
10. 3. 2022 | 02:14
2:13

Nogometaši madridskega Reala so v izjemni povratni predstavi osmine finala v ligi prvakov s 3:1 (0:1) ugnali zvezdnike PSG in jih s skupnim izidom 3:2 izločili iz tega tekmovanja. Veliki junak dvoboja v Madridu je bil Karim Benzema, ki je zabil vse tri gole za gostitelje.

Strelec edinega zadetka za Parižane, ki so bolje začeli tekmo, je bil Kylian Mbappé. Izvrstni francoski reprezentant je po Neymarjevi podaji v 39. minuti popeljal PSG v vodstvo. Madridčani so izenačili v 61. minuti, ko je veliko napako italijanskega vratarja Gianluigija Donnarumme hladnokrvno izkoristil Benzema.

Gianluigi Donnarumma tokrat ni imel svojega večera. FOTO: Javier Soriano/AFP
Gianluigi Donnarumma tokrat ni imel svojega večera. FOTO: Javier Soriano/AFP

Sijajni francoski napadalec, za katerega pravijo, da je kakor vino (starejši ko je, boljši je), je zatem še dvakrat zadel v polno v 76. in 78. minuti. S trojčkom golov je 34-letni as iz Lyona zapečatil usodo Parižanov, ki so ob koncu doživeli pravi razpad sistema. Med številnimi je Realu za zmago nemudoma čestital tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

»To je bila zelo težka tekma, toda borili smo se do konca in zasluženo zmagali,« je dejal Benzema, Carlo Ancelotti, trener Reala, pa je dodal: »Karimov prvi gol je bil ključ do uspeha. Spremenil je dinamiko igre. Po izenačenju smo začeli pritiskati in nadzirati dogajanje na igrišču.«

Mauricio Pochettino, trener moštva PSG, je ocenil: »Za eno uro smo bili boljši od Reala, toda njihov prvi zadetek je popolnoma spremenil potek igre in ozračje na štadionu. Kazalo nam je zelo dobro, v zadnjih petnajstih minutah pa smo izgubili neodločen izid.«

Nogometaši Manchester Cityja so napredovanje v četrtfinale potrdili z neodločenim izidom 0:0. Prvo tekmo proti igralcem Sportinga so namreč dobili kar s 5:0.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine