Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Darko Milanič prva žrtev senzacije v Ljudskem vrtu

Po veliki zmagi Brava proti Mariboru v 25. kolu 1. SNL je odstopil trener. Alumij še poglobil krizo Domžal.
Darko Milanič je sprejel odgovornost za poraz v Ljudskem vrtu proti Bravu in je športnemu direktorju Zlatku Zahoviću povedal, da je prišel trenutek za njegovo slovo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Darko Milanič je sprejel odgovornost za poraz v Ljudskem vrtu proti Bravu in je športnemu direktorju Zlatku Zahoviću povedal, da je prišel trenutek za njegovo slovo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
G. N.
7. 3. 2020 | 19:40
7. 3. 2020 | 19:59
7:23
Maribor in Domžale sta v globoki krizi. Prvak je v 25. kolu 1. SNL z 1:2 izgubil v Ljudskem vrtu proti predzadnjemu Bravu, po tekmi pa še trenerja Darka Milaniča. Domžale so bile doma nemočne proti Aluminiju in so izgubile z 1:3.

»Težko je po kritikah in negativnem vzdušju igrati fantom. Nismo dobro opravili svojega dela, čeprav smo dobro delali, ne manjka nam veliko. Mislim, da je vzdušje okoli kluba pripeljalo do pritiska, ki igralcem odreže noge. Toda tekmo smo začeli zelo dobro, ena slaba reakcija pa je sprožila negativno vzdušje. Ponosen sem, da sem bil dolgo del uspešnega Maribora, toda prišel je trenutek za moje slovo. To sem v pogovoru povedal tudi športnemu direktorju Zlatku Zahoviću,« je za RTV Slovenija presenetil 52-letni Izolan in s skrajno potezo sprejel odgovornost za slab štart v drugi del prvenstva.



Vijolični pogrom je sprožila že poškodba Martina Milca pri ogrevanju. Na desnem bočnem položaju je po sili razmer zaigral Špiro Peričić. Uvodne minute so bile še v znaku mariborske premoči, a dlje, ko so Ljubljančani držali 0:0, bliže je bil bliskovit proti udarec. Režiser prvega je bil kar Mariborčan, Alexandru Cretu je s slabo podajo omogočil Roku Baturini, da je ušel branilcem po sredini. Mladi Luka Koblar je nalet Dinamovega napadalca ustavil s prekrškom v kazenskem prostoru in prejel rumeni karton, Luka Žinko pa je enajstmetrovko spremenil v vodstvo gostov.

Težave Mariborčanov je povzročila Koblarjeva izključitev v 28. minuti, ko je z udarcem z roko ustavil Baturino in si prislužil še drugi rumeni karton. Osrednji mož dvoboja v Ljudskem vrtu Baturina je v 41. minuti ušel ofsajd zanki mariborskih branilcev in po podaji Martina Kramariča brez težav povišal prednost Ljubljančanov.

Aluminij ni blestel, a je zanesljivo dosegel drugo zmago v spomladanskem prvenstvu in še poglobil domžalsko krizo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Aluminij ni blestel, a je zanesljivo dosegel drugo zmago v spomladanskem prvenstvu in še poglobil domžalsko krizo. FOTO: Roman Šipić/Delo


V drugem polčasu so Mariborčani vztrajno napadali tudi z igralcem manj. Rok Kronaveter je bil blizu znižanja zaostanka že takoj na začetku drugega polčasa,  sredi polčasa pa je Mitja Viler zatresel prečko. Šiškarji so se bolj ali manj branili in se ubranili. Marcos Tavares je v sodnikovem dodatku še vlil nekaj upanja prvakom, a prepozno.

»Bili smo konkretni, pokazali smo moštveni duh. Pravočasno smo dosegli gol in se tudi kakovostno branili,« je po senzaciji povedal trener gostov Dejan Grabić, ki je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune.

Bravo je spomladi osvojil že enajst točk, Maribor le pet.


Ibričič se je vrnil in takoj podaril gol


Domžale so neprepričljivi prvi del nogometne sezone zaključile z zmago v Stožicah in napovedale uspešnejši drugi del, toda po prvih petih tekmah so spomladi celo najslabše v 1. SNL. V 25. kolu so na domačem igrišču prepričljivo z 1:3 izgubile proti Aluminiju, s čimer ostajajo pri vsega eni sami točki v drugem delu sezone.

Nov polom je sprožila huda napaka težko pričakovanega povratnika po kazni Senijada Ibričića v 33. minuti, ki je na robu domžalskega kazenskega prostora izgubil žogo, Kidričan Tilen Pečnik pa je s kančkom sreče premagal vratarja Ajdina Mulalića s strelom s 16 m.

Aluminij je prišel na svoje in do konca tekme tako rekoč ni dopustil resnejše grožnje razglašenimi Domžalčani, ki bi ob nekoliko bolj odločnejši igri gostov doživeli enega od najvišjih domačih porazov. Gostje so brez velikega napadalnega naprezanja dosegli še dva gola. Po tretjem so ostali celo z desetimi igralci, ker si je strelec za 3:0 Mihael Klepač prislužil še drugi nespameten rumeni karton. Gol Zenija Husmanija v sodnikovem dodatku ni prav nič popravil slabe domžalske podobe.

Andreju Razdrhu se še ni posrečilo zasukati domžalski krivulje rezultatov navzgor. Nasprotno, tako slabih Domžale že lep čas ni bilo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Andreju Razdrhu se še ni posrečilo zasukati domžalski krivulje rezultatov navzgor. Nasprotno, tako slabih Domžale že lep čas ni bilo. FOTO: Roman Šipić/Delo


Andrej Razdrh je na trenerskem stolčku Domžal zamenjal Simona Rožmana v 9. kolu, ko so imeli Domžalčani vsega štiri točke. V naslednjih sedemnajstih kolih so Domžalčani pod Razdrhovo taktirko osvojili 24 točk, a so na lestvici nazadovali in so blizu dodatnih kvalifikacij oziroma 9. mesta.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine