Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Domžalčani blizu častne zmage, evropski cilj izpolnjen

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kola kvalifikacij konferenčne lige v Stožicah še drugič izgubili proti Rosenborgu.
Domžalčani (na fotografiji vezist Senijad Ibričić) so igrali tekmo v Stožicah sinoči, domača Olimpija jo bodo jutri. FOTO: Uroš Hočevar
Domžalčani (na fotografiji vezist Senijad Ibričić) so igrali tekmo v Stožicah sinoči, domača Olimpija jo bodo jutri. FOTO: Uroš Hočevar
F. T., STA
10. 8. 2021 | 22:00
11. 8. 2021 | 11:12
3:34
Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. kola kvalifikacij konferenčne lige v Stožicah izgubili proti Rosenborgu z 1:2 (1:0). Domžalčani, ki so na prvi tekmi na Norveškem doživeli poraz z 1:6, so tako končali nastope v evropskem tekmovanju. Izbranci Dejana Đuranovića so v Stožicah pokazali boljši obraz kot na prvi tekmi, a je bil zaostanek s te prevelik, da bi lahko upali na kakršenkoli čudež.



Rosenborg, 26-kratni norveški prvak, si je z novo zmago tako priigral nadaljevanje evropske poti, kjer mu bo zadnjo oviro pred skupinskim delom predstavljal francoski Rennes. Domžale pa so za to sezono končale z evropskim udejstvovanjem. Slovenijo tako zastopata le še Mura in Olimpija, ki ju povratna dvoboja 3. kroga kvalifikacij evropske oziroma konferenčne lige čakata v četrtek.


Povedli gostitelji, Norvežani zrežirali zasuk


Domžalčani so odločno začeli tekmo in že v prvih treh minutah dvakrat ogrozili vrata gostov prek Mateja Podlogarja in Nermina Hodžića. Domači so v uvodu pokazali boljšo predstavo kot na prvi tekmi, kljub temu je v 15. minuti pri gostih do strela prišel Carlo Holse, toda Ajdin Mulalić ni imel veliko dela.



V 24. minuti se je Senijad Ibričić odločil za strel z dobrih 20 metrov, žogo pa poslal le malo mimo Rosenborgovih vrat. Deset minut pozneje pa so domači povedli, ko je z leve strani podal Enes Alić, Matej Podlogar pa je zadel iz bližine. Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli Norvežani, potem ko je v 45. minuti domžalski vratar Mulalić moral posredovati po poskusu Dina Islamovića z glavo.

Uvod drugega polčasa je bil bolj po godu gostom, saj so ti izenačili v 48. minuti, po podaji z leve strani je pred vrati do žoge prišel Noah Jean Holm in zadel za 1:1. V 57. minuti je Mulalić ustavil poskus Holseja, sledilo pa je mirnejše obdobje, ki ga je v 75. minuti prekinil Alić, ko je s podajo z leve strani zadel prečko. V 86. minuti pa je Rosenborg prišel do zmagovitega zadetka, ko se je med strelce vpisal Stefano Vecchia. Še višjo zmago gostov je v sodniškem dodatku preprečil Mulalić z novim posredovanjem po strelu Adama Carla Anderssona z leve strani.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine