Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Covid zajel tabor Portugalcev, v Stožice prihajajo s 14 igralci

Portugalski nogometni klub Santa Clara je sporočil, da je kar devet nogometašev pozitivnih na novi koronavirus.
Nogometaši Olimpije bodo imeli morda lažje delo na povratni tekmi s Santa Claro. FOTO: Blaž Samec
Nogometaši Olimpije bodo imeli morda lažje delo na povratni tekmi s Santa Claro. FOTO: Blaž Samec
F. T., STA
10. 8. 2021 | 21:00
10. 8. 2021 | 21:12
1:53
Portugalski nogometni klub Santa Clara je danes na uradni spletni strani zapisal, da je kar devet nogometašev pozitivnih na novi koronavirus. Tekmec ljubljanske Olimpije v tretjem krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem delu konferenčne lige bo tako v Slovenijo pripotoval s številčno oslabljeno ekipo.

Santa Clara, ki je prvo tekmo proti Ljubljančanom pretekli četrtek na domačem igrišču dobila z 2:0, je danes sporočila, da je bilo po testih, opravljenih 3. avgusta, z novim koronavirusom okuženih devet igralcev in en član strokovnega štaba. Vsi so v samoosamitvi, s čimer so zaščitili preostanek ekipe, ki bo v četrtek v Ljubljani skušal ubraniti prednost s prve kvalifikacijske tekme.


Vsi igralci so vsak dan testirani


Klub je na spletni strani nadalje zapisal, da so vsi igralci in člani ekipe vse od začetka pandemije vsak teden testirani ter da se držijo tako strogih internih pravil kot pravil vseh tekmovanj, v katerih nastopajo. Po informacijah v izjavi za javnost so vsi člani Santa Clare tudi cepljeni.

Domžalčani so sprejeli izziv v torek, Ljubljančani ga bodo v sredo. FOTO: Leon Vidic
Domžalčani so sprejeli izziv v torek, Ljubljančani ga bodo v sredo. FOTO: Leon Vidic


»Kljub manjšemu razpoložljivemu številu igralcev zaradi zadnjih okužb, bo klub na prihajajočih tekmah dal vse od sebe in zastopal barve tako regije kot države. Najprej že v četrtek proti Olimpiji v konferenčni ligi,« so še za konec izjave zapisali pri lani šestouvrščeni ekipi portugalskega prvenstva. Portugalci bodo v Ljubljano prišli zgolj s 14 igralci, poročajo portugalski mediji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine