Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

De Gea: Nisem se želel upokojiti

Španski vratar David de Gea, ki se je prejšnji teden pridružil italijanski Fiorentini, je spregovoril o svojem letu brez profesionalnega nogometa.
David de Gea je s Fiorentino podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. FOTO: Vincent Kessler/Reuters Pictures
David de Gea je s Fiorentino podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. FOTO: Vincent Kessler/Reuters Pictures
13. 8. 2024 | 10:47
13. 8. 2024 | 10:51
2:16

Španski nogometni vratar David de Gea se je na svoji prvi novinarski konferenci kot igralec Fiorentine predstavil italijanskim medijem. Nekdanji igralec Manchester Uniteda je prejšnji teden z italijanskim klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Rdeče vrage je Španec zapustil lani, a minulo sezono ni igral profesionalnega nogometa.

Kot pove De Gea, se je za enoletni oddih odločil, ker ni imel motivacije, da bi ocenil ponudbe, ki jih je prejel. Za pridružitev Fiorentini se je odločil, ker ima klub »odlične navijače in bogato zgodovino«.

»Odločitev je bila lahka; nisem se želel upokojiti. Fiorentina je imela odlične igralce in vratarje. Želim biti del zgodovine kluba, pomagati mladim igralcem in imeti zmagovalno miselnost,« je svojo odločitev obrazložil Španec.

»Prejel sem veliko ponudb, a Fiorentina me je z delom Danieleja Pradeja in Alessandra Ferrarija prepričala, kako zelo si me želi. Prav tako sem si želel igrati v serie A in pogajanja so bila zelo enostavna,« je še dodal nekdanji vratar madridskega Atletica.

»Sem dobro kondicijsko pripravljen, vsak dan sem treniral, še bolj kot prej. Sem na dobrem nivoju. Morda bom na prvih tekmah potreboval nekaj časa, toda igram že vrsto let, zato me je treba le postaviti v gol,« je o svoji pripravljenosti povedal De Gea.

Španec je za Manchester United zbral 545 nastopov v 12 letih, v svoji karieri pa je dvakrat osvojil ligo Evropa, prvič leta 2010 z Madridčani, nazadnje leta 2017 z rdečimi vragi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine