Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zirkzee bo okrepil rdeče vrage, v klub se vrača Van Nistelrooy

Manchester United bo za Nizozemca Joshuo Zirkzeeja plačal 42 milijonov evrov. Ten Hagovo trenersko ekipo bosta okrepila Ruud van Nistelrooy in Rene Hake.
Joshua Zirkzee bo okrepil Manchester United. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Joshua Zirkzee bo okrepil Manchester United. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
12. 7. 2024 | 09:18
12. 7. 2024 | 09:21
2:16

Manchester United se je z italijansko Bologno dogovoril za prestop Joshue Zirkzeeja. Za 23-letnega napadalca bodo rdeči vragi odšteli 42 milijonov evrov, ki jih bodo plačali v treh letih. Zirkzee je imel v pogodbi klavzulo, ki omogoča njegov odkup za 40 milijonov evrov, a je manchestrski klub zaradi njim bolj ustreznega sistema odplačevanja plačal več.

Nizozemec bo z novim klubom podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto. V minuli sezoni je za Bologno zabil 12 golov in dodal sedem asistenc na 37 tekmah. Na euru je Zirkzee prvič nastopil v četrfinalu proti Turčiji, ko je v igro vstopil v 87. minuti.

Unitedovemu trenerju Eriku ten Hagu sta se v trenerski ekipi pridružila nova pomočnika Ruud van Nistelrooy in Rene Hake. »V posebno veselje mi je pozdraviti Ruuda nazaj v klub, v katerem je kot igralec dosegel toliko uspehov, in vem, da bosta z Renejem pomagala krepiti zmagovalno miselnost in visoke standarde, h katerim stremimo,« je o novih trenerskih okrepitvah povedal Ten Hag. Oba pomočnika sta s klubom podpisala pogodbo do junija 2026.

Van Nistelrooy je za Manchester United zabil 150 golov in prispeval 30 asistenc na 219 tekmah. V sezoni 2022/23 je vodil nizozemski klub PSV Eindhoven, s katerim je osvojil drugo mesto, a je pred zadnjo tekmo sezone odstopil. Hake je bil pred priključitvijo Unitedu glavni trener nizozemskega kluba Go Ahead Eagles.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine