Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

18-letni Yoro se seli k rdečim vragom

Leny Yoro bo okrepil Manchester United, ki bo Lillu zanj odštel 62 milijonov evrov. United je zapustil napadalec Mason Greenwood.
Leny Yoro je druga poletna okrepitev Manchester Uniteda. FOTO: Sebastien Salom-gomis/AFP
Leny Yoro je druga poletna okrepitev Manchester Uniteda. FOTO: Sebastien Salom-gomis/AFP
19. 7. 2024 | 08:18
19. 7. 2024 | 08:18
2:14

Francoski osrednji branilec Leny Yoro je z Manchester Unitedom podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Rdeči vragi so za 18-letnika Lillu odšteli 62 milijonov evrov, če bodo izpolnjeni pogoji za bonuse, pa še dodatnih 8 milijonov evrov. Yoro ima na nemškem portalu Transfermarkt tržno vrednost 50 milijonov evrov, kar ga skupaj z njegovim novim soigralcem Kobbiejem Mainoojem uvršča na vrh lestvice igralcev, rojenih leta 2005, sodeč po njihovi tržni vrednosti. »Poznam zgodovino mladih igralcev v Manchester Unitedu in čutim, da je to popolno okolje, v katerem lahko skupaj z novimi soigralci dosežem svoj potencial in uresničim svoje cilje. Komaj čakam, da začnem,« je ob prestopu povedal 190 centimetrov visoki Francoz.

Yoro je v sezoni 2022/2023 zabeležil manj kot 800 minut v francoskem državnem prvenstvu, minulo sezono pa si je zagotovil mesto v začetni enajsterici, za Lille ni začel zgolj na štirih tekmah v ligue 1. Zaradi dobrih nastopov velja za branilca, ki mu je v prejšnji sezoni cena na trgu najbolj poskočila. Manchester United je v prejšnji sezoni prejel 58 golov, rekord po številu prejetih zadetkov od začetka igranja v angleški premier ligi, po koncu sezone pa je klub zapustil še branilec Raphael Varane.

18-letnik, ki je okrepil United, je druga klubska poletna okrepitev, potem ko se je rdečim vragom že pridružil Joshua Zirkzee iz Bologne. Klub je včeraj zapustil napadalec Mason Greenwood, ki se seli k Marseillu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine