Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Štulac s prekrasnim prvencem med elito potrdil zmago Empolija

Junak eura 2020 Federico Chiesa je odgovoril na nedavne kritike trenerja Massimiliana Allegrija s pomembnim golom za Juventus, ki je zmagal v Spezii (3:2).
Štulac (levo) med treningom slovenske reprezentance. FOTO: Tomi Lombar
Štulac (levo) med treningom slovenske reprezentance. FOTO: Tomi Lombar
STA
22. 9. 2021 | 20:48
22. 9. 2021 | 23:32
3:16
Nogometaši Salernitane, pri kateri je Vid Belec branil vso tekmo, so v 5. kolu italijanskega prvenstva gostili Verono in igrali 2:2. Juventus, ki mu v začetku sezone nikakor ne gre po načrtih, je tokrat v gosteh premagal Spezio s 3:2. Salernitana, ki je bila do tega kroga brez točke na zadnjem mestu, je že po slabe pol ure prišla na rob novega poraza, potem ko je njeno mrežo dvakrat zatresel Nikola Kalinić. Belec je bil obakrat bolj ali manj brez moči.

V igro pa se je vrnila ob koncu prvega polčasa, ko je zaostanek zmanjšal Cedric Gondo. V 76. minuti pa je domače razveselil še Mamadou Coulibaly, ki je poskrbel za izenačenje in prvo točko v sezoni.

Chiesa (z žogo) je v 66. minuti izid izenačil, junak zmage pa je postal branilec Matthijs de Ligt. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Chiesa (z žogo) je v 66. minuti izid izenačil, junak zmage pa je postal branilec Matthijs de Ligt. FOTO: Andreas Solaro/AFP


Na gostovanju pri Spezii pa je Juventus, ki je zelo slabo začel sezono in na prvih štirih tekmah zbral vsega dve točki, povedel v 27. minuti prek Moisa Keana, že pet minut pozneje pa so domači izenačili z golom Emmanuela Quartsina Gyasija. Janis Antiste je domačo ekipo v 49. minuti popeljal do vodstva, toda torinska ekipa je prevladovala, pritiskala in v 66. minuti izenačila z golom nepopustljivega Federica Chiese. V 72. minuti pa je Matthijs de Ligt staro damo popeljal do novega vodstva in prve zmage v sezoni.
 

Prvenec Štulca v serie A


Za slovenskima nogometašema v vrstah Empolija je uspešno gostovanje na Sardiniji pri Cagliariju. Sploh za Lea Štulca, ki je v 64. minuti vstopil v igro in se že nekaj minut kasneje veselil svojega prvenca v serie A, ki je potrdil zmago Toskancev z 2:0. Petar Stojanović je zelenico zapustil ravno v trenutku, ko je nanjo pritekel Štulac, ki je s Stojanovićem nato proslavljal drugo ligaško zmago v sezoni, še prej pa fantastičen gol, ki je v sardinsko mrežo poletel izven 16-metrskega prostora. Domen Črnigoj je na gostovanju z Benečani v Milanu proti AC Milanu v igro vstopil v 53. minuti, rdeče-črni pa so slavili z 2:0 po golih Brahima Diaza in Thea Hernandeza, ki je podaji za vodilni zadetek v 68. minuti nato mrežo zatresel še sam v 82. minuti. 

Že v torek so nogometaši milanskega Interja v gosteh ugnali Fiorentino s 3:1 in se vsaj začasno povzpeli na vrh lestvice. Atalanta je doma premagala Sassuolo z 2:1, obračun Bologne in Genoe pa se je končal z 2:2. Slednja je, kot kaže, dobila novega lastnika. Italijanski mediji so zapisali, da je najstarejši italijanski klub (ustanovljen 1893) od Enrica Preziosija za 150 milijonov evrov kupil ameriški investicijski sklad 777 Partners. Preziosi je bil lastnik Genoe od leta 2003.

V četrtek bodo na sporedu še tekme Torino – Lazio, Sampdoria – Napoli in Roma – Udinese.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine