Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Buffon bi treniral tudi v Avstraliji: Zanima me ves svet

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je za katarsko televizijo Bein Sports spregovoril o načrtih za prihodnost.
Buffon (na fotografiji) je po koncu sezone 2020/21 še drugič v karieri zapustil Juventus in se po kratki epizodi v Parizu vrnil v nekoč že domačo Parmo. FOTO: Shutterstock
Buffon (na fotografiji) je po koncu sezone 2020/21 še drugič v karieri zapustil Juventus in se po kratki epizodi v Parizu vrnil v nekoč že domačo Parmo. FOTO: Shutterstock
16. 9. 2021 | 13:00
1:34
Gianluigi Buffon, ki potihem še vedno upa, da bo prejel vpoklic v italijansko reprezentanco za SP 2022, ki ga bo gostil ravno Katar, priznava, da ga zanima trenersko delo.

»To bi mi bilo všeč. Zanima me ves svet, morda tudi Avstralija,« je namignil čuvaj mreže, ki se je pred letošnjo sezono vrnil k Parmi, kjer se je pred 20 leti začela njegova izjemna profesionalna kariera. 43-letni Buffon, od katerega se bo lahko pri Parmi veliko naučil tudi kar 25 let mlajši slovenski vratarski up Martin Turk, je začel vse tri tekme v novi sezoni serie B in na dveh zadnjih proti Beneventu in Pordenoneju ohranil mrežo nedotaknjeno.

»Ko sem ga spoznal, je bil malce nor, zdaj je bolj uravnovešen, a to pride z izkušnjami,« je ob začetku sezone dejal njegov novi trener Enzo Maresca, ki si je z Buffonom delil slačilnico pri Juventusu. »Takšne osebnosti pomagajo izboljšati celo skrbnika zelenice. To, da je Buffon tu z nami, izboljša vzdušje na splošno, to se je brez dvoma že začelo dogajati,« je zadovoljen Maresca.

Parma (7 točk) je z zmagama in remijem trenutno na četrtem mestu na lestvici, stoodstotni so še Brescia, Pisa in Ascoli (vsi 9).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine