Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Parma potrdila vrnitev Supermana, Gattuso že zapustil Firence

Legendarni vratar Gianluigi Buffon se tudi uradno vrača k Parmi, kjer je tudi začel svojo profesionalno kariero, Gennaro Gattuso pa se že poslavlja od Firenc.
Gianluigi Buffon se je od Juventusa poslovil z zmago v finalu italijanskega pokala proti Atalanti. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Gianluigi Buffon se je od Juventusa poslovil z zmago v finalu italijanskega pokala proti Atalanti. FOTO: Marco Bertorello/AFP
STA, J. K.
17. 6. 2021 | 13:31
17. 6. 2021 | 13:37
3:05
Na Apeninskem polotoku se je uresničilo tisto, kar se je napovedovalo že nekaj dni. Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon bo kariero nadaljeval tam, kjer jo je začel, v kolektivu Parme. Predstavniki italijanskega drugoligaša so danes prek družbenih omrežij potrdili »vrnitev supermana​«.

»Vrnil se je tja, kamor spada. Vrnil se je domov. SupermanReturns,« je možno prebrati sporočilo, ki so ga danes na Twitterju objavili iz službe za odnose z javnostmi pri Parma Calcio ter ga pospremili s ključnikom Vrnitev Supermana.

Če je verjeti najbolje informiranim italijanskim medijem, je 43-letni Buffon podpisal dvoletno pogodbo s Parmo, ki bo v novi sezoni igrala v drugi ligi. Član Parme je tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Po koncu prve sezone v dresu Parme pa se bo Buffon lahko odločil za prekinitev sodelovanja brez posledic.



Osnovni cilj je seveda, da si bo Parma z Buffonom v vratih priborila vrnitev v elitno serie A. Buffon je v dresu Parme s 17 leti, devetimi meseci in 22 dnevi debitiral v elitni italijanski ligi novembra 1995. Leta 2001 se je preselil k Juventusu za takrat rekordnih 52,88 milijona evrov. Buffon se je prejšnje poletje vrnil k Juventusu, potem ko se je vmes za kratek čas preizkusil še pri Paris Saint-Germainu.

Buffon, ki je v karieri osvojil številne lovorike, z reprezentanco, za katero je zbral kar 176 nastopov, je leta 2006 postal tudi svetovni prvak, je imel tudi druge ponudbe, denimo Barcelone in Reala Madrida, a se je odločil za Parmo, za katero je doslej v karieri odigral 220 tekem.


Gattuso po 24 dneh ni več trener Fiorentine


Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina se je po zgolj 24 dneh razšel z Gennarom Gattusom, ki so ga za trenerja potrdili 25. maja. Po zgolj treh tednih so prišli do spoznanja, da skupna pot ni mogoča. V ozadju naj bi bilo nezadovoljstvo trenerja s politiko kluba na področju prestopov.

Nekdanji trener Milana je nazadnje leto in pol vodil Napoli, s katerim je v zadnji sezoni pristal na petem mestu. Z Napolijem je kot trener osvojil italijanski pokal 2020.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine