Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Novi pokalni lovoriki za Juventus in PSG

Slovenski reprezentant Josip Iličić s soigralci pri Atalanti v finišu finalne tekme ni (z)mogel nadomestiti zaostanka.
Veselju nogometašev Juventusa ni bilo ne konca ne kraja. FOTO: Miguel Medina/AFP
Veselju nogometašev Juventusa ni bilo ne konca ne kraja. FOTO: Miguel Medina/AFP
M. Š., STA
19. 5. 2021 | 23:43
20. 5. 2021 | 00:15
3:01
Nogometaši Juventusa so letošnji zmagovalci italijanskega pokala. V velikem finalu v Regio Emilii so z 2:1 (1:1) premagali igralce Atalante in se veselili 14. lovorike v tem tekmovanju. Moštvo iz Bergama, za katero je slovenski reprezentant Josip Iličić igral od 76. minute, ostaja pri enem zmagoslavju iz leta 1963.

»Stara dama« je v prvem polčasu izkoristila svojo edino priložnost, po natančnem strelu z roba kazenskega prostora pa jo je v vodstvo v 31. minuti popeljal Šved Dejan Kuluševski. Veliko bolj aktivna Atalanta je izenačila deset minut pozneje, ko je bil vratar Gianluigi Buffon po močnem in natančnem strelu Ukrajinca Ruslana Malinovskega z 20 metrov povsem nemočen.

Juventus je v drugem polčasu prikazal nekoliko boljšo predstavo, zmagoviti gol pa je po dvojni podaji s Kuluševskim v 73. minuti dosegel Federico Chiesa. V končnici tekme je trener Atalante Gian Piero Gasperini poslal v ogenj svoje najbolj kreativne in napadalne igralce. Med njimi tudi Iličića, ki je zamenjal Hansa Hateboerja, vendar pa niso nadomestili zaostanka.

Torinčani so tako osvojili 14. pokalno lovoriko v Italiji. Druga na lestvici je Roma z devetimi končnimi zmagami v tem tekmovanju, Inter in Lazio pa jih imata po sedem.

Parižani so v pokalnem finalu premagali tekmece iz Monaka. FOTO: Franck Fife/AFP
Parižani so v pokalnem finalu premagali tekmece iz Monaka. FOTO: Franck Fife/AFP


V Franciji pokal ostal v Parizu


Prav tako 14. pokal so si v Franciji priigrali tudi nogometaši kluba Paris Saint-Germain. V velikem finalu so na štadionu St. Denis z 2:0 ugnali Monaco. Strelca za Parižane sta bila Mauro Icardi in Kylian Mbappé.

Argentinski as je bil natančen v 19. minuti, ko mu je podal prav Mbappé. Vse dvome o zmagovalcu je v 81. minuti razrešil francoski zvezdnik, ki je zadel v polno po podaji Angela Di Marie.

Oba kluba sta še v igri tudi za osvojitev naslova francoskega prvaka, o katerem bo odločitev padla v nedeljo. Pred zadnjim kolom je sicer na vrhu lestvice Lille z 80 točkami, drugouvrščeni PSG ima eno manj, tretjeuvrščeni Monaco, ki ima na svojem računu 77 točk, pa mora v lovu na lovoriko upati na sanjski razplet.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine