Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Benzema prehitel še Raula, Ancelotti ga hvali: To je popoln nogometaš

Napadalec madridskega Reala in nekdanji francoski reprezentant Karim Benzema je z zadetkoma v mreži Elcheja v sredo zvečer prehitel še eno klubsko legendo.
Karim Benzema proslavlja po tretjem golu Reala na tekmi z Elchejem. FOTO: Juan Medina/Reuters
Karim Benzema proslavlja po tretjem golu Reala na tekmi z Elchejem. FOTO: Juan Medina/Reuters
16. 2. 2023 | 12:00
16. 2. 2023 | 16:03
1:51

Z uspešno izvedenima enajstmetrovkama v zaključku prvega polčasa, Real je zadnjeuvrščeni Elche na domačem Santiagu Bernabeuu premagal s 4:0, se je Karim Benzema prebil v družbo petih najboljših strelcev španskega prvenstva vseh časov. Z 230 goli je zmagovalec lanskega izbora za nagrado zlata žoga prehitel klubsko ikono Španca Raula Gonzaleza (228), v celotni zgodovini Reala pa je več golov v prvenstvu s krono na prsih zabil zgolj Portugalec Cristiano Ronaldo (311). 

»Ni zgolj napadalec, je popoln nogometaš, ki dobro sodeluje s soigralci. Za njim je fantastična kariera in upajmo, da bo lahko nadaljeval tako, vsak navijač Reala bi si ga želel spremljati na takšni ravni,« je 35-letnega asa pohvalil trener Carlo Ancelotti, čigar moštvo je na preloženi tekmi zmanjšalo zaostanek za vodilno Barcelono na osem točk.

Benzema bo skoraj zagotovo še v tej sezoni postal četrti najboljši strelec la lige, saj mu Mehičan Hugo Sanchez, ki je poleg Reala igral še za Atletico Madrid in Rayo Vallecano, beži le za štiri gole, pred njim pa so še Španec Telmo Zarra (251), Ronaldo in Argentinec Lionel Messi (474).

Kolaž najlepših zadetkov Karima Benzemaja v dresu Reala po izboru kluba:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine