Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern brez okrepitev, ker bo imel 150 milijonov evrov manj

Predsednik uprave delniške družbe FC Bayern Herbert Hainer je razkril kadrovske načrte bavarskega nogometnga velikana za sezono 2021/22.
Predsedniški dvojec FC Bayern München Karl-Heinz Rummenigge (levo) in Herbert Hainer bosta bavarskega velikana popeljala v novo sezono brez večjih vlaganj. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Predsedniški dvojec FC Bayern München Karl-Heinz Rummenigge (levo) in Herbert Hainer bosta bavarskega velikana popeljala v novo sezono brez večjih vlaganj. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
G. N.
8. 5. 2021 | 09:30
8. 5. 2021 | 09:31
1:42
Herbert Hainer, predsednik FC Bayern München, ki je 75 odstotni lastnik FC Bayern d.d., in prej prvi mož skupine Adidas, je v skladu z razmerami, ki jih je povzročil covid-19, zavrnil možnosti nakupa dražjega nogometaša za naslednjo sezono.

»Moštvu bomo dodali nove igralce, toda ne bomo posegli po velikih zneskih. Imamo neverjetno moštvo, mlado in z velikim potencialom. Z vsem spoštovanjem, nisem zaskrbljen,« je odločitev lastnikov Bayerna pojasnil prvi mož delničarjev bavarskega nogometnega velikana.

Bayern bo danes proti Borussii iz Mönchengladbacha lahko potrdil deveti zaporedni naslov nemškega prvaka, s čimer bi trener v odhajanju Hansi Flick osvojil že sedmo lovoriko v minulih osemnajstih mesecih. Flicka bo po koncu sezone zamenjal 33-letni Julian Nagelsmann, za katerega bo Bayern Leipzigu, pri katerem je trener, plačal 25 milijonov evrov odškodnine.

Hainer je še razkril, da bodo prihodki Bayerna v letu 2020 zaradi koronavirusa krepko manjši.

»Ni skrivnost, naši prihodki bodo nižji za približno 150 milijonov €.«

Zadnjo sezono v Bayernovem dresu bodo sklenili David Alaba, Jerome Boateng in Javi Martinez.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine