Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atalanta po Iličićevi menjavi izgubila vodstvo, zmaga Oblaka & Co.

Nogometaši Rome v italijanski ligi izvlekli neodločen izid proti igralcem kluba iz Bergama, madridski Atletico potrdil vodstvo v španskem prvenstvu.
Josip Iličić je takole izvajal enega od kotov. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Josip Iličić je takole izvajal enega od kotov. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
22. 4. 2021 | 20:52
23. 4. 2021 | 00:05
2:45
Nogometaši Atalante so se v tekmi 32. kola elitne italijanske lige v gosteh z igralci Rome razšli z neodločenim izidom 1:1. Dolgo je celo kazalo na zmagoslavje moštva iz Bergama, ki je vodilo do 75. minute.

Atalanta, za katero je slovenski zvezdnik Josip Iličić igral do 59. minute, ko ga je zamenjal Kolumbijec Luis Muriel, je z golom ukrajinskega reprezentanta Ruslana Malinovskega prešla v vodstvo v 26. minuti. Roma je izenačila v 75. minuti, šest minut po izključitvi Nemca v gostujoči zasedbi Robina Gosensa (zaradi drugega rumenega kartona), ko je v polno zadel Italijan Bryan Cristante in postavil končni izid.

V drugi tekmi večera je Napoli doma s 5:2 odpravil Lazio. Za gostitelje so ob dvakratnem strelcu Lorenzu Insigneju (7. 11-m in 53.) gole dosegli še Matteo Politano (12.), Dries Mertens (65.) in Victor Osimhen (80.), strelca za rimsko moštvo pa sta bila Ciro Immobile (70.) in Sergej Milinković-Savić (74.).

Atalanta je na prvenstveni lestvici zdaj tretja in ima enako število točk (65) kot četrtouvrščeni Juventus, ki se mu je na dve točki zaostanka približal Napoli. Na vrhu kraljuje Inter s 76 točkami.



Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


Atletico spet tri točke pred Realom


V španskem prvenstvu je svoj delež k zmagi madridskega Atletica z 2:0 nad Huesco prispeval slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Zadetka za »žimničarje« sta dosegla Angel Correa (39.) in Yannick Carrasco (80.), obakrat je bil podajalec Marcos Llorente. Vodilni Atletico je s tem uspehom drugouvrščenemu mestnemu tekmecu Realu znova pobegnil za tri točke.

Prepričljive zmage so se veselili tudi zvezdniki Barcelone, ki so s 5:2 (Lionel Messi 8. in 33., Sofian Chakla 28. ag., Ronald Araujo 87. in Antoine Griezmann 90+3 11-m; Clement Lenglet 12. ag., Enes Unal 69.) odpihnili z igrišča nogometaše Getafeja. Granada je s 4:1 premagala Eibar, Real Sociedad pa z 2:1 Celta Vigo.

Jan Oblak je znova ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak je znova ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. FOTO: Javier Soriano/AFP


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine