Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vipotnik v prvi postavi, a brez gola, City izkoristil spodrsljaj Arsenala

Nogometaši Arsenala so v času sobotnega kosila le remizirali z Brightonom z 1:1, potem ko so v drugem polčasu ostali brez Declana Rica.
Declan Rice ni mogel verjeti, da si je prislužil predčasno pot pod prho. Foto Dylan Martinez/Reuters
Declan Rice ni mogel verjeti, da si je prislužil predčasno pot pod prho. Foto Dylan Martinez/Reuters
31. 8. 2024 | 15:30
31. 8. 2024 | 21:18
4:02

Dve sezoni že nogometaši Arsenala izzivajo Manchester City, tudi v sezono 2024/25 so vstopili kot glavni kandidati za to, da končajo vladavino Manchester Cityja. Sobotnega izziva proti zaenkrat zelo dobremu Brightonu niso opravili z odliko, po vodstvu v prvem polčasu so na Emiratesu le remizirali z 1:1, v končnici so celo trepetali za zmago.

image_alt
Največji angleški derbi, spopadla pa se bosta Nizozemca

Arsenal se je ob koncu prestopnega roka okrepil, prišel je Mikel Merino, ki jo je na treningu po trku z Gabrielom takoj skupil in si lažje poškodoval ramo, manjkal bo teden ali dva, zato je dvoboj z Brightonom spremljal s tribune, podobno kot Raheem Sterling, ki je k topničarjem prišel na posojo iz Chelseaja, kjer na napadalca ne računajo več.

Nogometaši Arsenala so bili proti Brightonu favoriti, a izziv ni bil lahek, varovanci z 31 leti najmlajšega trenerja v premier league Fabiana Hürzelerja so imeli po dveh tekmah popoln izkupiček, premagali so tudi Manchester United. Arsenal je v prvem polčasu prek Kaia Havertza povedel, v prve pol ure so bili boljši nasprotniki in Nemec je kronal premoč v 38. minuti.

Gol Kaia Havertza je bil premalo za zmago Arsenala. Foto Benjamin Cremel/AFP
Gol Kaia Havertza je bil premalo za zmago Arsenala. Foto Benjamin Cremel/AFP

Kmalu po začetku drugega dela je sledil hladen tuš, Declan Rice je dobil sporen drugi rumeni karton, ker naj bi po sodnikovem žvižgu namerno brcnil žogo. Trener Mikel Arteta in soigralci so ugovarjali, da tega ni storil nalašč, a obveljala je sodnikova in Rice je prejel drugi rumeni karton ter prvič v premier ligi tekmo predčasno končal, topničarji pa so nadaljevali z desetimi možmi.

Po uri igre je Joao Pedro zadel za, kot se je izkazalo, končnih 1:1, tudi po delitvi točk obe ekipi ostajata na vrhu angleške razpredelnice vsaj za nekaj ur. Bolj razočarani so lahko domačini, ki so imeli več zrelih priložnosti za zadetek, a so bili znova premalo učinkoviti. Predvsem Bukayo Saka je imel nekaj res lepih priložnosti, tudi v drugem polčasu, a jih ni uspel pretopiti v zadetek.

V klasičnem nogometnem terminu na Otoku, ob 15. uri po lokalnem in 16. po slovenskem času, je bilo najbolj zanimivo v Liverpoolu, kjer je Bournemouth v zadnjih 10 minutah srečanja zaostanek z 0:2 spremenil v zmago s 3:2, odločilni gol je padel v 96. minuti. Aston Villa je na gostovanju pri Leicestru premagala domačine z 2:1. Manchester City je strl (dober) odpor West Hama in v Londonu slavil s 3:1, vse tri zadetke je dosegel Erling Haaland, ki je na 69 tekmah v angleški ligi dosegel prav toliko zadetkov.

V drugoligaški angleški konkurenci je bil na delu tudi Žan Vipotnik, ki je za Swansea tekmo proti West Bromu začel v prvi postavi in bil na zelenici do 61. minute, klub iz Walesa pa je tekmo izgubil z 1:0.

Premier league, izidi:

Arsenal - Brighton 1:1 (1:1)
Brentford - Southampton 3:1 (1:0)
Everton - Bournemouth 2:3 (0:0)
Ipswich - Fulham 1:1 (1:1)
Leicester - Aston Villa 1:2 (0:2)
Nottingham Forest - Wolverhampton 1:1 (1:1)
West Ham - Manchester City 1:3 (1:2)

Nedelja, 1. september:

14.30 Chelsea - Crystal Palace
14.30 Newcastle - Tottenham
17.00 Manchester United - Liverpool

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine