Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Avstrija razbila Norveško, vse je odprto za prvo mesto

Na drugi tekmi skupine B3 lige narodov so Avstrijci odčitali pravo lekcijo Erlingu Haalandu & Co. Anglija se je po grški zaušnici pobrala na Finskem.
Marko Arnautović je dosegel uvodna gola za Avstrijo. FOTO: Joe Klamar/AFP
Marko Arnautović je dosegel uvodna gola za Avstrijo. FOTO: Joe Klamar/AFP
P. Z., STA
13. 10. 2024 | 22:45
13. 10. 2024 | 22:59
2:52

Nogometaši Avstrije so v skupini B3, v kateri je tudi Slovenija, ki je premagala Kazahstan, doma s 5:1 ugnali Norveško, tako da so zdaj z današnjimi tekmeci in Slovenci točkovno povsem izenačeni. Vse tri ekipe imajo po sedem točk, Avstrija ima najboljšo gol razliko med njimi, Norveška pa najslabšo.

O napredovanju v elitno skupino bosta odločali zadnji dve tekmi ekip, Slovenija bo igrala doma proti Norveški in gostovala v Avstriji.

Za Avstrijo je prva dva gola dosegel Marko Arnautović, enega z enajstmetrovke, tretjega je prispeval Philipp Lienhart, četrtega Stefan Posch, petega pa Michael Gregoritsch. Izid prvega polčasa 1:1 je postavil Alexander Soerloth.

Medtem ko je bila nedelja za najboljše reprezentance lige prost dan, je bila večina oči mednarodne javnosti uprtih v tekmo podskupine B1 oziroma reprezentanco Anglije, ki je v gosteh s 3:1 zmagala proti Finski.

Declan Rice se je veselil gola Anglije v Helsinkih. FOTO: Lee Smith/Reuters
Declan Rice se je veselil gola Anglije v Helsinkih. FOTO: Lee Smith/Reuters

S tem je vsaj delno popravila vtis, ki ga je zapustila pred tremi dnevi, ko je doma izgubila proti Grčiji in morala zato od otoških medijev in javnosti poslušati številne kritike. Še enega spodrsljaja si ni smela privoščiti, popravni izpit pa je uspešno opravila. V prvem polčasu je povedla z golom Jacka Grealisha, na 2:0 je v 74. minuti povišal Trent Alexander-Arnold, tretji gol pa je prispeval Declan Rice. Finci so v 87. minuti le kozmetično olepšali svoj poraz.

Angležem pa to ni pomagalo, da bi zmanjšali točkovni zaostanek do vodilne Grčije tudi Grki so bili namreč uspešni. Na domačem igrišču so z 2:0 premagali Irsko.

Skupina B2:

Finska – Anglija 1:3

Grčija – Irska 2:0

Skupina B3:

Kazahstan – Slovenija 0:1

Avstrija – Norveška 5:1

Skupina C4:

Armenija – Severna Makedonija 0:2

Ferski otoki – Latvija 1:1

Skupina D1:

Liechtenstein – Gibraltar 0:0

Skupina D2:

Malta – Moldavija 1:0

   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine