Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kek brez dlake na jeziku: NZS ne sme dovoliti, da se nam zgodi kaj takšnega

Selektor Matjaž Kek je čestital igralcem, ker so po bolečem porazu na Norveškem v ligi narodov premagali Kazahstan, a priznal, da je imel najtežji teden doslej.
Matjaž Kek (zadaj Boštjan Cesar) je imel najtežji teden doslej. FOTO: Angelika Warmuth/ Reuters
Matjaž Kek (zadaj Boštjan Cesar) je imel najtežji teden doslej. FOTO: Angelika Warmuth/ Reuters
P. Z., STA
13. 10. 2024 | 19:48
13. 10. 2024 | 19:53
4:03

Slovenska nogometna reprezentanca je v ligi narodov vpisala drugo zmago. Z 1:0 je v Almatyju premagala Kazahstan in ostaja v boju za prvo mesto v skupini, hkrati pa se je že ognila morebitnemu neposrednemu izpadu v ligo C. Selektor Matjaž Kek je po obračunu čestital fantom za pravi odziv po porazu na Norveškem.

image_alt
Pravi odgovor na poraz v Oslu, Slovenci spet v igri za vrh

»Težka in zaslužena zmaga. Čestitam fantom za karakter, ki so ga pokazali v teh dneh,« je po tekmi dejal Kek, posebej izpostavil tudi strelca zadetka Jana Mlakarja, »ki ga je po vsem, kar je moral potrpeti, nagradila karma«, in se dotaknil vseh okoliščin, ki so spremljale izbrano vrsto v zadnjih dneh.

»Premagati takšnega tekmeca ni enostavno, posebej zaradi tega, kar se je dogajalo s seznamom igralcev, odpadanjem in vsem drugim. Nismo bili zadovoljni sami s sabo po Oslu. Vsi pa pričakujejo to, da je treba zmagati v Kazahstanu. Poznala se je dolga pot, to se je videlo na igrišču. Meni pa je bil važen pristop in fantje so odgovorili na pravi način,« je povedal selektor.

Kek je dobro vodil reprezentanco. FOTO: John Sibley/Reuters
Kek je dobro vodil reprezentanco. FOTO: John Sibley/Reuters

»Manjkalo je nekaj kreacije, ampak smo že s samo postavitvijo pokazali, da hočemo zmagati. Petnajst minut smo imeli težave, potem pa smo se postavili. V drugem polčasu so fantje sicer hitro odpadali, ampak kljub temu dobili pomembno tekmo.«

Vanja Drkušić je moral iz igre kmalu v drugem polčasu zaradi poškodbe, Jaka Bijol je komaj zdržal do konca zaradi težav s kolkom, določene težave je imel tudi Petar Stojanović.

Kek je tudi zato poudaril, da mu ta zmaga zelo veliko pomeni tudi zaradi tistih, ki želijo dobro slovenskemu nogometu. Pri tem je mislil tudi na nenaden odhod pomočnika Boštjana Cesarja v Maribor.

»Za mano je eden težjih tednov v karieri. Gre za to, da ne funkcioniram dobro pri stvareh, ki se ne tičejo igrišča. Takšne zadeve se nam ne smejo zgoditi. Mislim, da zveza ne sme dovoliti, da se nam zgodi kaj takšnega,« je dodal in dejal, da do naslednjega termina ne bo lahko.

Pohvalil je svoje igralce. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Pohvalil je svoje igralce. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

»Treba je poiskati prave ljudi, ki si želijo delati z nami in ki imajo pravi karakter. Mislim, da smo vsi naredili napako, ker se v tem trenutku ne bi smelo to zgoditi na ta način. Zato sem še bolj vesel, da smo zmagali na naš način in to tam, kjer smo morali zmagati. To so zelo težke tekme.«

Slovenija je Kazahstan premagala štirikrat na štirih medsebojnih tekmah. »To nikakor ni lahko,« je povedal Kek in se ozrl na prihodnost. »S porazom v Oslu smo si malce otežili delo v boju za prvo mesto, ampak imamo še tekmi z Norveško in Avstrijo, obe bomo želeli dobiti.«

Slovenija ima v skupini B3 zdaj sedem točk po štirih tekmah. Kazahstan ostaja pri eni. Na vrhu je Norveška s prav tako sedmimi točkami, Avstrija je pri štirih. Slednji se bosta pomerili ob 20.45 v Linzu.

Zmagovalec skupine bo napredoval v najmočnejšo ligo A, drugouvrščeni bo igral dodatne tekme za preboj v razred višje, tretjeuvrščenega čakajo dodatni boji za obstanek v ligi B, zadnjeuvrščeni pa bo izpadel v ligo C.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine