Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V pravem festivalu trojk boljši Koprčani

Sixtu Primorski obe točki v zadnji tekmi 6. kola lige Nova KBM.
Tadej Ferme je bil živahne bitke z Domnom Bratožem. FOTO: ABA
Tadej Ferme je bil živahne bitke z Domnom Bratožem. FOTO: ABA
22. 11. 2018 | 22:31
3:43
V prejšnji sezoni so bili navijači Krke in Sixta Primorske prepričani, da sta se njihovi moštvi srečevali skoraj vsak teden. Sedemkrat sta se namreč udarili v uvodnem delu lige Nova KBM, ligi za prvaka in polfinalu končnice, trikrat še v 2. ligi ABA, v kateri sta se pomerili v velikem finalu. Po končnem iztržku so bili takrat uspešnejši Novomeščani, ki pa v sinočnji zadnji tekmi 6. kola DP niso vodili niti za sekundo, prejeli pa so stotico.

V živahnem in napadalno usmerjenem dvoboju moštev, ki tudi letos merita na najvišja mesta v slovenski košarki, so bili nastopajoči razpoloženi za mete za tri točke. To še posebej velja za Koprčane, ki so na hitro prišli do vodstva 10:0, tik pred koncem uvodne četrtine pa so ob prednosti 30:16 metali trojke kar 8:8 po zaslugi petih različnih mož, prednjačili pa so Žan Mark Šiško, Alen Hodžić in Lance Harris. Vsak je zadel po dvakrat brez zgrešenega poskusa. Novomeščani, ki še vedno na morejo računati na Marka Jošila ter so tokrat pogrešali tudi sveže poškodovanega Luko Lapornika in Daliborja Đapo, so se težko branili pred takšno kanonado, toda po zaostanku 18:33 so se začeli vračati v igro s koši centra Jureta Lalića in trojkami. Do glavnega premora so zmanjšali primanjkljaj na pet točk in metali za tri točke 8:17 (Domen Bratož 4:6), medtem ko se je Sixt Primoska v uvodnih 20 minutah ustavila pri 10:14.
 

Primorci 70-odstotno za tri točke


Potem ko je Krka dobila drugo četrtino z 28:19, se ji je ponudila priložnost za popoln zasuk, toda ko se je približala na 56:60, je znova izgubila korak. Tik pred iztekom tretjega dela tekme je neprevidni Paolo Marinelli storil osebno napako nad Luko Vončino pri metu za tri točke ter prejel še tehnično napako in Primorci so vstopili v zadnjo četrtino z udobnim naskokom 14 točk. S tem dvoboja še ni bilo konec, saj je domači kapetan Jure Balažič z dvema zaporednima trojkama bistveno zmanjšal prednost Sixta Primorske, ki je tri minute pred koncem znašala le še 91:88. Toda to je bil labodji spev Novomeščanov. Marjan Čakarun, Ivan Marinković, Harris in Vončina so z zaključnim nizom 9:2 poskrbeli, da se je Sixt Primorska prebila na vrh lestvice DP, a z enako točkovno bero kot še štirje zasledovalci. Krka je na koncu metala trojke 15:31 (48 %), gostje 14:20 (70 %).

Vrstni red v ligi Nova KBM: Sixt Primorska, Krka, Petrol Olimpija, Rogaška in Zlatorog po 4:2, Šenčur GGD, Hopsi Polzela in Šentjur po 3:3, Helios Suns 1:5, Ilirija 0:6; pari prihodnjega kola – sobota, 24. t. m.: Šentjur – Ilirija (19), Rogaška – Helios Suns (19); nedelja, 25. t. m.: Sixt Primorska – Hopsi Polzela (17); ponedeljek, 26. t. m.: Zlatorog – Petrol Olimpija (20); preloženo: Šenčur GGD – Krka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine