Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

V Ankari ostali še brez Čančarja

Zdesetkani slovenski košarkarji danes ob 17. uri s Turčijo.
Matic Rebec je bil v Stožicah tarča agresivnih Turkov. FOTO: FIBA
Matic Rebec je bil v Stožicah tarča agresivnih Turkov. FOTO: FIBA
22. 2. 2019 | 09:01
3:37
Današnji dvoboj med reprezentancama Turčije in Slovenije v Ankari bo zagotovo ponudil nekaj zanimivih minut in potez, ne bo pa mogel poskrbeti za tekmovalno negotovost. Domači košarkarji so si že pred zadnjima nastopoma v kvalifikacijah zagotovili mesto na letošnjem SP, evropski prvaki pa so možnosti zapravili v prejšnjih ciklih in so le še tarča splošnega začudenja. Vsaj v tujini, v Sloveniji smo morali narediti križ čeznje že ob začetku niza sedmih zaporednih porazov.

Le dan pred obletnico zadnje kvalifikacijske zmage v Podgorici se bo vse bolj zdesetkana četa Rada Trifunovića drugič srečala s 14. zasedbo zadnjega eurobasketa. Turki so bili uspešnejši že v Stožicah, ko so še lovili vozovnico za Kitajsko, dobili so vse štiri četrtine in zmagali s 86:77 s koši svojih asov iz lige NBA Furkana Korkmaza (24), Cedija Osmana (19) in Ersana Ilyasove (14) ter Maccabijevega dirigenta Scotta Wilbekina (22). Tokrat selektor Ufuk Sarica ne bodo mogel računati nanje, imel pa bo še vedno nekaj izkušenih mož; tudi iz evroligaških moštev. Iz Anadoluja Efesa je vpoklical Dogusa Balbaya, Sertaca Sanlija, Metecana Birsna in Bugrahana Tuncera, iz Darušafake Oguza Savasa in Kartala Ozmizraka ter iz Fenerbahčeja Sinana Gülerja, pod košema jim bo pomagal prekaljeni center Semih Erden (Istanbul BBS).
 

Kako brez centrov?


In Slovenija? Za razliko od zadnjega soočenja s Turčijo bo pogrešala Anthonyja Randolpha, ki je v Stožicah dosegel 24 točk in napovedal reprezentančno slovo, Gašperja Vidmarja, Miho Lapornika, Saša Zagorca, Blaža Mahkovica in Jakoba Čebaška, včeraj je zaradi poškodovanega gležnja odpadel še Vlatko Čančar, zaradi podobnih težav je pod vprašajem tudi Žiga Dimec. Edina izkušena pridobitev je rekonvalescent Zoran Dragić, ki bo skupaj z Edom Murićem (oba sta nosila dres Anadoluja Efesa iz Istanbula) moral povezati pisano druščino mladcev in novincev. Priložnost se bo bržkone ponudila vsem, saj ima selektor na voljo le enajst zdravih košarkarjev, odkar je moral s svojega seznama prekrižati tudi rezervne adute in celo njihove zamenjave.

»Še naprej se bomo borili, saj le tako lahko pride tudi kakšna zmaga. Zato je dobrodošla Zoranova vrnitev, saj je vedno izžareval energijo in jo prenašal tudi na soigralce. Poškodbe visokih igralcev nam ne gredo na roko, a v Turčijo smo odpotovali z željo po presenečenju. Vsak košarkar bo moral prikazati vse, kar zna. Višji košarkarji, ki so nam preostali, bodo bili hudo bitko pod košema, branilci in krila pa jim bodo morali pomagati z zapiranjem prostora in skokom. Turki se bodo želeli predstaviti v lepi luči v polni dvorani, zato pričakujem zanimivo tekmo,« meni Rado Trifunović.

Današnji pari v skupini I: Turčija – Slovenija (17), Ukrajina – Črna gora (18), Latvija – Španija (18.30); vrstni red: Španija 8:2, Turčija 7:3, Črna gora in Latvija po 6:4, Ukrajina 5:5, Slovenija 2:8.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine