Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zoran Dragić spet v reprezentanci; Trifunović: Glavna težava ostaja

Slovenski košarkarski as je moral zaradi težkih poškodb izpustiti tudi predlansko zlato evropsko prvenstvo.
Zoran Dragić bo spet oblekel reprezentančno majico. FOTO: Roman Šipić/Delo
Zoran Dragić bo spet oblekel reprezentančno majico. FOTO: Roman Šipić/Delo
J. P., P. Z., STA
14. 2. 2019 | 16:08
14. 2. 2019 | 20:08
3:37
Ljubljana – Košarkarski selektor Rado Trifunović je na seznam igralcev, na katere bo računal v zadnjih dveh kvalifikacijskih dvobojih za letošnje svetovno prvenstvo, gostovanju v Turčiji in domačem dvoboju z Ukrajino, uvrstil tudi povratnika po dolgi odsotnosti Zorana Dragića in novinca v članski izbrani vrsti, Olimpijinega organizatorja Jana Špana.

Slovenija ta čas v skupini I z izkupičkom dveh zmag in osmih porazov zaseda zadnje mesto in je brez možnosti za napredovanje na turnir, ki ga bo v prvi polovici septembra gostila Kitajska.


Prvič po 7. septembru 2016


Mlajši od bratov Dragić, ki je v majici z državnim grbom nastopil na 40 uradnih tekmah in je trinajsti najboljši reprezentančni strelec s 435 doseženim točkami, je bil zadnje sezone težje poškodovan, dvakrat si je strgal križne vezi desnega kolena, zaradi česar je moral izpustiti tudi predlanski zlati eurobasket. Zadnjič je novi član italijanskega prvoligaša iz Trsta v dresu izbrane vrste igral 7. septembra leta 2016, ko se je poslovil z osebnim rekordom, v tretjem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo je v Celju Ukrajincem nasul kar 28 točk.

Trifunović je na novinarski konferenci predstavil nekaj statističnih podatkov. Slovenija je v teh kvalifikacijah preizkusila šestindvajset igralcev, zamenjala tri kapetane, jedro izkušenih igralcev, Gašper Vidmar, Edo Murić, Klemen Prepelič in Jaka Blažič, pa je skupaj odigralo le eno tekmo, gostovanje v Črni gori. Le dva igralca sta prišla na vseh deset dosedanjih tekem: Matic Rebec in Vlatko Čančar.


 

SELEKTORJEV SEZNAM


Organizatorji igre: Luka Rupnik (Fuenlabrada/Špa), Matic Rebec (FMP/Srb), Jan Špan (Petrol Olimpija).
Branilci: Gregor Hrovat (Bayreuth/Nem), Blaž Mesiček (Pistoia/Ita), Gregor Glas (Sixt Primorska), Aljaž Bratec (Helios Suns, rezerva).
Krila: Zoran Dragić (Alma Trst/Ita), Edo Murić (Cedevita/Hrv), Miha Škedelj (Krka).
Krilni centri: Vlatko Čančar (Burgos/Špa), Jan Kosi (Sixt Primorska), Urban Durnik (Rogaška).
Center: Žiga Dimec (Panevežys Lietkabelis/Lit).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine