Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Težave ustavile najvišje reprezentante

Dimec in Čančar pod vprašajem za tekmi s Turčijo in Ukrajino, Durnik bo moral počivati
Zoran Dragić je ob včerajšnjem zboru v Ljubljani prijetno pokramljal z Markom Miličem. FOTO: Voranc Vogel
Zoran Dragić je ob včerajšnjem zboru v Ljubljani prijetno pokramljal z Markom Miličem. FOTO: Voranc Vogel
18. 2. 2019 | 18:53
1:54
Pred zadnjim ciklom kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo so slovenski košarkarji dočakali vrnitev Zorana Dragića. Toda po zmagoslavju na eurobasketu 2017 večno zdesetkana reprezentanca je pred petkovo tekmo s Turčijo v Ankari in dvobojem z Ukrajino v ponedeljek v Stožicah dobila tudi nekaj slabih vesti, saj so težave udarile po visokih igralcih.

Žiga Dimec si je v polfinalu litovskega pokala poškodoval gleženj, Vlatko Čančar je zbolel in poleg visoke vročine dobil vnetje ušesa, Urban Durnik pa ima načeto koleno ter potrebuje počitek in terapijo. V moštvu ostaja 12 mož, če Dimec in Čančar ne bi mogla igrati, pa bi selektor Rado Trifunović verjetno vpoklical Blaža Mahkovica.
 

Nižji igralci pod koš


»Žiga pravi, da ima precej otečen gleženj, vendar pričakuje, da bo nared do tekme v Ankari. Vlatko je šel danes zjutraj na urgenco in dobil antibiotike, zdaj pa upa, da bodo čim prej prijeli, Urban pa zagotovo ne bo igral. Na zadnji klubski tekmi je namreč dobil udarec v koleno in čeprav je nato še igral, je reprezentančni zdravnik opravil pregled z magnetno resonanco. Ugotovil je, da ne gre za poškodbo, ki zahteva operacijo, temveč da potrebuje zgolj mirovanje in terapijo. Očitno nam ne bo preostalo drugega, kot da nižje košarkarje pomaknemo bliže košu,« meni Trifunović.

Na njegovem seznamu ostajajo Zoran Dragić, Žiga Dimec, Vlatko Čančar, Jan Špan, Matic Rebec, Luka Rupnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Blaž Mesiček, Edo Murić, Jan Kosi in Miha Škedelj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine