Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Favoriti? Zakaj pa ne

Po dolgih mesecih pričakovanj se bo najboljših 24 košarkarskih reprezentanc v Evropi od danes do 18. septembra spopadlo na vso na vso moč.
Lov na šampionski pokal je odprt. FOTO: FIBA
Lov na šampionski pokal je odprt. FOTO: FIBA
1. 9. 2022 | 05:00
4:40

V nadaljevanju preberite:

Odštevanje tednov do največjih moštvenih tekmovanj ima vedno zanimiv uvod: močno psihološko vojno, ki je spodrezala noge že številnim kakovostnim reprezentancam, premalo pripravljenim na težo velikega pričakovanja javnosti in lastnih ambicij. Pred 41. evropskim prvenstvom v košarki bi lahko zašla v past tudi Slovenija, a so ji okoliščine dolgo pomagale spuščati paro izpod pokrovke. Najbolj čakanje, ali ji bo priskočil na pomoč tudi junak eurobasketa 2017 Goran Dragić in dal moštvu znova zlato patino. Razplet ni prišel tako hitro, kot smo si želeli, a je prinesel želeni odgovor. V času, ko je prevzel velik del pozornosti, pa so vsi drugi aduti moštva lažje zajeli sapo. Predvsem Luka Dončić.

Čudežni mladenič svetovne košarke si je oprtal upe navijačev šele dobra dva tedna pred začetkom EP, kar je zanj redko razkošje. A ko bosta prišla 1. september in za Slovenijo premierni nastop v Kölnu proti Litvi, bo nedvomno pripravljen. Dober začetek, dober konec, je pravilo, ki se ga oklepa od prvih košarkarskih korakov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine