Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončićev Dallas zdrsnil na sedmo mesto zahoda

Dončić je zaradi poškodbe leve stegenske mišice izpustil že peto zaporedno tekmo, drugi zvezdnik Dallasa Kyrie Irving pa je zbral 28 točk.
Drugi zvezdnik Dallasa Kyrie Irving (2) je zbral 28 točk, vendar je v zadnji četrtini ostal brez koša. FOTO: Petre Thomas/Usa Today Sports
Drugi zvezdnik Dallasa Kyrie Irving (2) je zbral 28 točk, vendar je v zadnji četrtini ostal brez koša. FOTO: Petre Thomas/Usa Today Sports
STA
21. 3. 2023 | 08:03
21. 3. 2023 | 09:59
3:33

Košarkarji Dallas Mavericks, za katere poškodovani Luka Dončić ni igral, so v severnoameriški ligi NBA po porazu pri Memphisu s 108:112 v boju za končnico zdrsnili na sedmo mesto zahodne konference. Le šest najboljših ekip ima zagotovljeno neposredno uvrstitev v končnico, ekipe od sedmega do desetega mesta pa morajo v tako imenovani play-in.

Dončić je zaradi poškodbe leve stegenske mišice izpustil že peto zaporedno tekmo, drugi zvezdnik Dallasa Kyrie Irving pa je sicer zbral 28 točk, vendar je v zadnji četrtini ostal brez koša.

Dallas je tokrat zapravil 16 točk prednosti v tretji četrtini in v zadnji dosegel le 12 točk, v zadnjih šestih minutah je ostal celo brez koša iz igre.

»Povedli smo za 16 točk in morali bi ohraniti prednost. V zadnjem delu igre smo zgrešili nekaj odprtih metov. Zadnje čase se veliko ukvarjamo z lestvico na zahodu. Naš cilj je še vedno zmaga na vsaki tekmi, saj si želimo zagotoviti prednost domačega parketa v prvem krogu končnice,« je po tekmi dejal Christian Wood, ki je zbral 20 točk.

»To ni dovolj, moramo biti boljši v napadu,« je po porazu v dvorani FedExForum dejal trener Jason Kidd.

Za Memphis Grizzlies, ki so se povzpeli na drugo mesto zahoda, potem ko so Sacramento Kings kljub 37 točkam DeAarona Foxa s 120:128 izgubili proti Utah Jazz, je bil prvi strelec Jaren Jackson ml. z 28 točkami. Santi Aldama pa je devet od svojih skupno 22 točk dosegel v odločilnih zadnjih osmih minutah.

Ja Morant je že odslužil osem tekem suspenza zaradi incidenta v nočnem klubu s pištolo in bi lahko igral, vendar je tokrat še spodbujal soigralce s klopi.

Dallas je tako tri tedne pred koncem rednega dela prvenstva na sedmem mestu, a je gneča v boju za neposredno uvrstitev v končnico zahoda precejšnja.

V sredo na gostovanje v Teksas prihajajo prvaki Golden State Warriors, ki so izkoristili spodrsljaj Dallasa in ga z zmago v Houstonu s 121:108 prehiteli na lestvici. Prvaki so zdaj šesti. Stephen Curry je dosegel 30 točk, Klay Thomspon pa jih je dodal 29. Oba sta bila po petkrat natančna izza črte.

V vzhodni konferenci so Philadelphia 76ers izgubili s 105:109 po dveh podaljških proti Chicago Bulls, poraz pa jim je za zdaj onemogočil predčasno uvrstitev v končnico. Sixers so zdrsnili na tretje mesto za Boston Celtics.

New York Knicks pa so po treh zaporednih zmagah tokrat s 134:140 izgubili proti Minnesota Timberwolves, ki so se spet približali Dallasu. Knicks so kljub porazu še vedno peti na vzhodu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine