Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Denver in Milwaukee do zmage brez Čančarja in Dragića

Srb Nikola Jokić je v ligi NBA dosegel 28. trojni dvojček v sezoni in popeljal vodilno ekipo zahoda Denver Nuggets do zmage v gosteh pri Brooklyn Nets.
Srbski zvezdnik Nikola Jokić je blestel z 22 točkami, 17 skoki in desetimi podajami. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
Srbski zvezdnik Nikola Jokić je blestel z 22 točkami, 17 skoki in desetimi podajami. FOTO: Vincent Carchietta/Usa Today Sports
STA
20. 3. 2023 | 07:00
20. 3. 2023 | 09:41
4:17

Srb Nikola Jokić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA dosegel 28. trojni dvojček v sezoni in popeljal vodilno ekipo zahoda Denver Nuggets do zmage v gosteh pri Brooklyn Nets s 108 : 102. Slovenec Vlatko Čančar je ostal na klopi. Zmagali so tudi Milwaukee Bucks, s 118 : 111 so premagali Toronto Raptors, Gorana Dragića ni bilo v ekipi.

Zlata zrna so pred današnjo zmago nad Mrežicami izgubila na petih od zadnjih šestih tekem, po današnji zmagi (48-24) pa jim ostaja lepa prednost na vrhu zahodne konference pred drugouvrščenimi Sacramento Kings (43-27).

Srbski zvezdnik Jokić je blestel z 22 točkami, 17 skoki in desetimi podajami, prvi strelec ekipe pa je bil Michael Porter z 28 točkami, od tega je bil petkrat natančen z razdalje.

Čančar ni bil na parketu niti minuto

Jamal Murray je k zmagi dodal 25 točk, od tega 20 v uvodni četrtini. Čančar si je tekmo ogledal s klopi, saj mu trener ni namenil niti minute na parketu.

Poraz je udarec za upanje Brooklyna, da bi dosegel šesto mesto v vzhodni konferenci in se neposredno uvrstil v končnico.

Za domačo ekipo je največ točk, 23, dosegel Mikal Bridges.

Milwaukee Bucks so na krilih 33. trojnega dvojčka Giannisa Antetokounmpa v karieri gladko premagali Toronto Raptors.

Grški zvezdnik je tekmo končal pri 22 točkah, iz igre je metal 100-odstotno, 13 skokih in desetih podajah. Brook Lopez je k zmagi dodal 26 točk, od tega 17 v zadnji četrtini, Khris Middleton pa 20.

»V zadnji četrtini smo strnili vrste in spet prevzeli nadzor nad igro,« je dejal Lopez. Kot je dodal, so se pred zadnjo četrtino s soigralci dogovorili za drugačno taktiko in se je držali: »Preprosto smo morali poskrbeti za žogo in jih obdržati stran od obroča.«

Najboljše moštvo v ligi ima po zadnji zmagi razmerje 51-20. Dragića po podpisu pogodbe z Milwaukeejem trener Mike Budenholzer za zdaj še ni uvrstil v ekipo.

»'Eksplozija' Lopeza v zadnji četrtini je preobrnila tekmo. Pomembno je bilo, kar je naredil v napadu. Igra ni bila lepa, on pa je stopil korak naprej, prevzel odgovornost in spremenil našo igro, zlasti v napadu, kar smo nocoj potrebovali,« je dejal Budenholzer.

Los Angeles Lakers so dosegli zelo pomembno domačo zmago v boju za mesta v končnici lige NBA. S 111 : 105 so premagali Orlando Magic in se vrnili med najboljših deset ekip zahodne konference. Prvi strelec tekme je bil Austin Reaves, ki je s 35 točkami dosegel strelski rekord kariere.

V Portlandu so Trail Blazers s 102 : 117 izgubili proti Los Angeles Clippers, ki so vodili celotno tekmo. Paul George je za LA dosegel 29 točk, Kawhi Leonard pa 24. Shai Gilgeous-Alexander je s 40 točkami popeljal Oklahoma City Thunder do zmage s 124 : 120 nad Phoenix Suns, čeprav je Devin Booker za Sonca dosegel 46 točk.

V San Antoniu sta Keldon Johnson in Devin Vassell tekmo končala pri 29 točkah in po preobratu pomagala Spurs, ki so že izpadli iz končnice, do zmage nad gostujočimi Atlanta Hawks s 126 : 118.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine