Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Slovenci v Glasgowu upravičeno merijo zelo, zelo visoko

Pred vrati je prvo vsekolesarsko prvenstvo na Škotskem. Slovenci že prvi konec tedna z mladinci na cesti in v gorskokolesarskem spustu lovijo odličja.
Slovenija bo spet resno računala na odličja, kot leta 2018 v Innsbrucku (na fotografiji Simon Špilak in Luka Pibernik pred cestno dirko). FOTO: Jože Suhadolnik
Slovenija bo spet resno računala na odličja, kot leta 2018 v Innsbrucku (na fotografiji Simon Špilak in Luka Pibernik pred cestno dirko). FOTO: Jože Suhadolnik
2. 8. 2023 | 14:00
2. 8. 2023 | 16:25
4:24

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) letos v Glasgowu preizkuša novost, vsa svetovna prvenstva pod svojim okriljem bo v desetih dneh izvedla v okolici največjega škotskega mesta. V slovenski izbrani vrsti so v ospredju cestne dirke, v soboto zelo visoko merijo mladinci z Žakom Erženom na čelu, tudi Monika Hrastnik v gorskokolesarskem spustu pa sodi med najboljše.

Z željo po nekakšnih kolesarskih olimpijskih igrah je UCI vsa svetovna prvenstva pripeljal na eno mesto, Glasgow pa se je ponujal kot logična izbira. Ima namreč pokrito dirkališče, prav tako kot cestne dirke so ga preizkusili že na evropskem prvenstvu leta 2018, v gorskokolesarskem središču Nevis Range pri Fort Williamu (tri ure vožnje iz Glasgowa) pa se bodo delila odličja v spustu.

Preberite še:

- na koga bo na SP računal selektor mladincev Nace Korošec in zakaj ima zelo visoka pričakovanja

- zakaj je prišlo do sprememb v ženski ekipi in zakaj se je nastopu odpovedala Špela Kern

- koga je v ekipo uvrstil selektor do 23 let Martin Hvastija in kakšna so njihova pričakovanja

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine