Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Za Mohoriča je bil vzpon tokrat predolg

Na enodnevni klasiki v Toskani je Matej Mohorič zasedel sedmo mesto, zmagal je domačin Gianni Moscon.
Matej Mohorič je spet končal v deseterici. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Matej Mohorič je spet končal v deseterici. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
19. 9. 2018 | 18:29
19. 9. 2018 | 18:38
2:06
Matej Mohorič nadaljuje z odličnimi predstavami v drugem delu sezone, za zaključno piljenje forme pred svetovnim prvenstvom je izbral dve enodnevni klasiki v Italiji. Prva je danes potekala v Toskani, kolesarji so morali trikrat premagati dolg vzpon na Monte Serro, peklenski ritem Skya pa je bil v zadnjem krogu nekoliko preveč tudi za Mohoriča. 

Slovenski državni prvak je izgubil stik na dobri polovici zadnjega vzpona, ko je Sky v ospredju narekoval peklenski ritem in na čelu dirke so ostali le Gianni Moscon, Romain Bardet ter Domenico Pozzovivo. Slednji je še pred spustom izgubil stik z vodilnim dvojcem, ki se je pomeril za zmago, na koncu je bil pričakovano hitrejši Moscon. 

Mohorič je končal v prvi zasledovalni skupini, ki je zaostala za minuto in 20 sekund, zasedel je končno sedmo mesto in pokazal, da je še vedno blizu vrha. Poleg Mohoriča sta na današnji dirki nastopila še dva slovenska reprezentanta, in sicer Jan Polanc ter Domen Novak. Četrti Slovenec na dirki je bil Kristijan Koren, omenjena trojica je končala nekoliko bolj v ozadju.


 

Kontroverzni Moscon je v izjemni formi pred SP


Glavni akter dneva je bil Moscon, ki se je po prepovedi vrnil na dirke. Šesttedensko kazen je dobil, ker je med julijsko dirko po Franciji želel udariti Elieja Gesberta. Vrnil se je v izvrstni formi, saj je pred štirimi dnevi dobil enodnevno dirko Coppa Agostoni - Giro delle Brianze, danes je bil prav tako najboljši, vmes pa je bil izbran še v italijansko reprezentanco za SP v Innsbrucku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine