Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mohorič tudi v Montrealu v ospredju

Slovenski državni prvak Matej Mohorič je skupaj z Janom Polancom bežal, nato pa še pomagal Colbrelliju pred šprintom, ki ga je dobil Michael Matthews. 
Michael Matthews je bil letos v Kanadi brez konkurence. FOTO: AP
Michael Matthews je bil letos v Kanadi brez konkurence. FOTO: AP
9. 9. 2018 | 22:45
9. 9. 2018 | 23:02
1:38
Razgibana proga velike nagrade Montreala je bila kot nalašč za napadalnega kolesarja, kot je Matej Mohorič, ki je imel tokrat v Bahrain Meridi vlogo kapetana in proste roke, da napada, kadar mu to ustreza. Svojo priložnost je začutil dobrih 30 kilometrov pred ciljem, hitro je šel za njim še Jan Polanc, ujel ju je še Gregor Muhlberger in trojica si je privozila okrog 30 sekund naskoka. 

V ozadju sta BMC in Sunweb hitro na čelo glavnine poslala najboljše može, saj si niso smeli privoščiti, da bi prednost Mohoriča narasla, ne nazadnje so se v zadnjih tednih lahko naučili, kako nevaren je v takšnih položajih državni prvak. Trojico so ujeli 10 kilometrov pred ciljem, a Mohorič še ni imel dovolj. 
 

Kanadski dvojček za Matthewsa


Najprej je nekaj kilometrov počival, pred zaključkom pa je bil spet na čelu glavnine in Sonnyja Colbrellija je v zadnji ovinek pripeljal na idealnem položaju. Dolgo je kazalo, da bo Italijan najmočnejši, a ga je v ciljnem šprintu nato za las prehitel prvi favorit Michael Matthews, ki je slavil že na petkovi klasiki v Quebecu. 

Mohorič in Polanc sta kljub neuspešni akciji dokazala, da sta pred svetovnim prvenstvom v vse boljši formi, tam bo selektor Andrej Hauptman zelo resno računal na oba. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine