Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Etapa, na kateri bo Roglič moral ostati zbran

Primož Roglič z 39 sekundami naskoka v zaključek Vuelte, na kateri znova nosi rdečo majico. Na 14. etapi trije kategorizirani vzponi.
Primož Roglič je bil najboljši na kronometru. FOTO: Miguel Riopa/AFP
Primož Roglič je bil najboljši na kronometru. FOTO: Miguel Riopa/AFP
STA
4. 11. 2020 | 08:24
4. 11. 2020 | 09:01
2:10
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes, ko kolesarje čaka 14. etapa od Luga do Ourenseja, še osmič oblekel rdečo majico vodilnega na letošnji dirki po Španiji, skupno pa 36. na tritedenskih dirkah.

V seštevku ima po zmagi na torkovem kronometru pred zadnjimi petimi etapami 39 sekund prednosti, kar obeta ogorčen boj za zmago na Vuelti.

Enaintridesetletni Kisovčan in sedemindvajsetletni Ekvadorec Richard Carapaz sta se doslej štirikrat izmenjala v skupnem vodstvu, trikrat pa je vodstvo prevzel Roglič. S tem je postal deveti kolesar, ki se je dvakrat vrnil v vodstvo v skupnem seštevku, a član Jumbo-Visme upa, da bo torkova menjava zadnja.

Roglič je znova oblekel rdečo majico. FOTO: Miguel Riopa/AFP
Roglič je znova oblekel rdečo majico. FOTO: Miguel Riopa/AFP


S četrto etapno zmago na letošnji Vuelti si je privozil 39 sekund prednosti pred Carapazom ter 47 sekund pred Britancem Hughom Carthyjem, medtem ko četrti Irec Dan Martin zaostaja že minuto in 42 sekund.
 

Le še ena gorska etapa


Razlike so sicer majhne, a do konca je na sporedu le še ena gorska etapa, in sicer v soboto z vzponom na Covatillo. Pred tem bodo na sporedu tri nekoliko razgibane etape, ki ponujajo priložnost bodisi ubežnikom bodisi sprinterjem za pet minut slave.

Današnja trasa bo kolesarje peljala od Luga do Ourenseja, dolga pa bo 204,7 kilometra s tremi vzponi tretje kategorije. Torej etapa, na kateri bo treba ostati zbran in si ne privoščiti kakšnega padca, ki bi lahko odnesel skupno zmago še pred zadnjim sobotnim obračunom med najboljšimi.

Štirinajsto od 18 poglavij letošnje zgodbe na Vuelti se bo začelo ob 12. uri, v cilju pa organizatorji najboljše pričakujejo okoli 17.15.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine