Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Borbeni Tratnik z begom do majice najboljšega hribolazca

V četrti etapi kolesarske dirke po Poljski je bil Jan Tratnik večino časa v begu in zbral dovolj točk, da bo jutri kolesaril v rožnati majici.
Jan Tratnik dokazuje, da je na dirki po Poljski v odlični formi. FOTO: Uroš Hočevar
Jan Tratnik dokazuje, da je na dirki po Poljski v odlični formi. FOTO: Uroš Hočevar
7. 8. 2018 | 17:41
7. 8. 2018 | 20:48
2:20
Po treh ravninskih etapah je dirka po Poljski prvič zavila v gore, trije dokaj zahtevni vzponi so poskrbeli za manjšo selekcijo, Jan Tratnik pa jih je kot del ubežne trojke preživel v ospredju. Slovenski kolesar v dresu CCC Sprandi Polkowice je najprej dobil tri leteče cilje, nato pa zbral še dovolj točk na obeh gorskih, da bo jutri kolesaril v rožnati majici najboljšega hribolazca na dirki svetovne serije po Poljski. 

Ubežnike so ujeli že dobrih 10 kilometrov pred ciljem in sledil je boj za položaje v ospredju, o zmagovalcu etape je odločal strm ciljni vzpon, dolg le kilometer. Kmalu po začetku je napadel Ekvadorec Richard Carapaz, a je podcenil zahtevnost vzpona v drugem delu in popustil. Napake pa ni storil ljubljenec poljskih navijačev Michal Kwiatkowski, ki je do potankosti načrtoval svoje pospeševanje in se brez večjih težav veselil etapne zmage, s katero je prevzel tudi rumeno majico in skupno vodstvo na dirki. 

Drugi je bil Dylan Teuns, ki je lani na istem vzponu slavil, najboljši Slovenec pa je bil Simon Špilak, ki je zaostal dobrih 20 sekund za Kwiatkowskim.

Jan Tratnik bo jutri nosil majico najboljšega hribolazca. FOTO: Mario Stiehl
Jan Tratnik bo jutri nosil majico najboljšega hribolazca. FOTO: Mario Stiehl


»To je bila prva gorska etapa na dirki, zato sem si želel ujeti pobeg. Plan smo uresničili, počutil sem se odlično večino dneva in upal sem, da bom prihranil še dovolj moči za visoko uvrstitev v etapi. Sredi etape mi je postalo jasno, da bomo težko zdržali do cilja, zato sem se osredotočil na točke na gorskih ciljih, tri sem dobil in za nagrado imam majico najboljšega hribolazca, kar je lepa nagrada za trud in dolg pobeg. Zadovoljen sem in poizkušal jo bom zadržati do konca, čeprav vem, da ne bo lahko,« se je po etapi Tratnik veselil uspeha. 

Jutri kolesarje čaka razgibana peta etapa, ki si jo je Jan Tratnik podčrtal pred dirko in odličnega Idrijca znova lahko pričakujemo v ospredju. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine