Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Koliko tekem Mure je vodil legendarni Ćiro Blažević?

Tokratna izvedba kviza prinaša vprašanja iz sveta nogometa, tenisa in olimpijskih iger.
Belgijka Kim Clijsters je sodila med najboljše teniške igralke na svetu. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Belgijka Kim Clijsters je sodila med najboljše teniške igralke na svetu. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
F. T.
19. 9. 2023 | 05:00
2:23

1. V teh dneh pred dvajsetimi leti so preživljali slabo rezultatsko obdobje nogometaši Mure. Tedaj jo je vodil legendarni hrvaški trener Miroslav Ćiro Blažević, toda na klopi Sobočanov mu v sezoni 2003/04 ni šlo po načrtu, zato je odstopil, sodu pa je izbil dno pokalni poraz pri regionalnemu tekmecu Nafti v Lendavi. Koliko tekem Mure je vodil Blažević v slovenskem nogometnem prvenstvu?

A) 8
B) 18
C) 28

2. Kim Clijsters je nekdanja belgijska teniška zvezdnica, ki je letos praznovala 40 let. V karieri je osvojila 41 različnih turnirjev, leta 2011 tudi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Leta 2003 je kotirala kot svetovna številka ena. Poročena je z nekdanjim ameriškim košarkarjem Brianom Lynchem, na današnji dan pred 10 leti je povila sina Jacka Leona. Koliko otrok ima z Lynchem?

A) 3
B) 2
C) 1

3. Pred tridesetimi leti so izbirali prireditelja poletnih olimpijskih iger v letu 2000, svetovna športna družina pa je imela »na mizi« ponudbe štirih mest iz treh celin – to so bili Sydney, Peking, Berlin in Manchester. Pred 101. zasedanjem MOK sta kotirala najvišje avstralska in kitajska metropola, na koncu je zmagal Sydney, in sicer šele v 4. krogu! S kakšnim izidom v glasovih je premagal Kitajce?

A) 45:43
B) 56:32
C) 63:25

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine