Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tjaša Kysselef prvič v karieri v finalu evropskega prvenstva

Slovenska telovadka je z odliko opravila današnji kvalifikacijski nastop evropskega prvenstva.
Tjaša Kysselef samozavestno pričakuje finalni nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. FOTO: Mavric Pivk
Tjaša Kysselef samozavestno pričakuje finalni nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. FOTO: Mavric Pivk
F. T., STA
21. 4. 2021 | 22:20
21. 4. 2021 | 22:52
3:41
Slovenska telovadka Tjaša Kysselef, ki se je na veliko sceno vrnila po letu dni odsotnosti zaradi poškodbe, je z odliko opravila današnji kvalifikacijski nastop evropskega prvenstva. Sedemindvajsetletna reprezentantka je v Baslu oba skoka opravila uspešno. S povprečjem 13,633 točke si je s sedmo oceno zagotovila finale preskoka. Na evropskem prvenstvu, ki šteje tudi kot kvalifikacije za poletne olimpijske igre, je Kysselefova uresničila sanje in se bo v finalu med evropsko elito še borila tudi za visoka mesta.

»Uspelo mi je,« je iz Basla po nastopu, ko je že bilo jasno, da bo prvič članica elitne osmerice EP, sporočila Kysselefova. »Ne morem verjeti, kaj se dogaja. Zdi se mi, kot da sanjam,« je prve vtise skušala zbrati telovadka, ki še pred tedni ni verjela, da se lahko po poškodbi in operaciji gležnja sploh tako dobro pripravi za EP. Še pred odhodom v Švico je opozarjala, da bi ji gotovo prav prišel še kakšen trening ali dva, vendar se bo skušala zanesti na izkušnje s prejšnjih velikih tekmovanj.

»Presrečna sem, da nisem obupala in ostala doma. Nisem bila prepričana, če sodim na to prvenstvo ... Zdaj pa vem, da je bilo vse vredno. Še dobro, da me je trener Andrej Mavrič prepričal, naj vseeno grem na EP in skušam vsaj 'oddelati' normo. Očitno so vsi verjeli vame bolj, kot sem verjela jaz,« je razmišljala Kysselefova, ki je priznala, da je imela kar precej treme po letu dni premora zaradi poškodbe.

Evropsko prvenstvo šteje tudi kot kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu. FOTO: Mavric Pivk
Evropsko prvenstvo šteje tudi kot kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu. FOTO: Mavric Pivk


»Treme je bilo veliko. Najbrž ne samo zato, ker leto dni nisem tekmovala, ampak tudi zato, ker sem ravno končala rehabilitacijo. V pripravah sem lahko naredila zelo malo skokov, da ne bi preobremenila noge. A vse se mi je poklopilo. Tole je res uresničenje sanj,« je še dejala presrečna telovadka Zelene jame.

Čeprav je sicer redna finalistka svetovnih pokalov, je to zanjo prvi finale EP v karieri. Med elitno osmerico se je s prvo oceno uvrstila mlada Britanka Jessica Gadirova (14,516 točke) pred ekipno olimpijsko podprvakinjo iz Ria Rusinjo Angelino Melnikovo (14,450), ki je bila danes najboljša v kvalifikacijah mnogoboja, in domačinko Giulio Steingruber (13,833), nekdanjo mnogobojsko evropsko prvakinjo.


V četrtek še Bertoncelj, Klavora, Bojanc in Božič


Za Slovenijo sta na tem prvenstvu nastopili še Lucija Hribar, ki je lovila finale mnogoboja, ter debitantka Lara Crnjac, ki se je predstavila na dvovišinski bradlji. Po besedah selektorja Andreja Mavriča je Hribarjeva tri orodja v mnogoboju naredila dobro, nato pa je enkrat padla z gredi in sanj o finalu mnogoboja je bilo konec. S skupnim zbirom 47,598 točke je zasedla 50. mesto med 107 kvalifikantkami. Medtem pa je Crnjačeva (10,400) na bradlji ob prvencu nabrala dva padca in zasedla 77. mesto med 96 telovadkami na tem orodju.

»Tjaša je res naredila to, kar zna. Vesel sem, saj je pokazala svoj trenutni maksimum,« je dejal Mavrič. V četrtek kvalifikacije čakajo še telovadce. Največ v slovenskem taboru pričakujejo od obeh asov Saša Bertonclja na konju z ročaji ter Roka Klavore na parterju. Poleg njiju bosta nastopila še Luka Bojanc na krogih ter Nikolaj Božič na parterju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine