Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser naredil naslednji korak proti lovoriki

Slovenski motokrosistični šampion je moral na dirki za svetovno prvenstvo v Lomboku priznati premoč zgolj Nizozemcu Jeffreyju Herlingsu.
Tim Gajser si je v Lomboku pridirkal drugo mesto. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser si je v Lomboku pridirkal drugo mesto. FOTO: Honda Racing
7. 7. 2024 | 08:47
7. 7. 2024 | 12:17
3:02

Slovenski motokrosistični as Tim Gajser (Honda) se je na današnji veliki nagradi Indonezije za svetovno prvenstvo v razredu MXGP izkazal z drugim mestom. Na tem položaju je končal obe vožnji v Lomboku, kjer je bil tokrat obakrat najboljši nizozemski zvezdnik Jeffrey Herlings (KTM).

Naš šampion je tako še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi, v kateri ima zdaj 34 točk naskoka pred drugouvrščenim Špancem Jorgejem Pradom (GasGas), ki se je moral tokrat sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. Herlings se je kot skupno tretji približal Pradu na 17 točk. 

Na prvi dirki je nizozemski zvezdnik prehitel Gajserja za 7,436 sekunde. Nizozemsko slavje je dopolnil tretjeuvrščeni Calvin Vlaanderen (Yamaha, + 14,873), Timov najhujši tekmec v boju za lovoriko Prado pa je z zaostankom 28,814 sekunde pristal na nehvaležnem četrtem mestu. Peti je bil Švicar Jeremy Seewer (Kawasaki, + 39,037).

V zelo okrnjeni konkurenci v Lomboku, kamor je pripotovalo zgolj 16 tekmovalcev, je naš drugi dirkač v kraljevski kategoriji Jan Pancar (KTM) izvlekel 13. mesto. Za Herlingsom je zaostal za 1:40,714 minute.

Pancar v drugi vožnji deveti

Tudi v drugo je Gajserju uspel zelo dober štart, po katerem je kot vodilni zavil v prvi ovinek. Toda Herlings ga je hitro ujel in švignil mimo njega v vodstvo, ki ga do konca ni več izpustil iz rok. Slovenski as mu je nekaj časa dihal za ovratnik. Ko se je že zdelo, da pripravlja napad na zmago, pa je ob koncu nenadoma popustil in 29-letni Nizozemec se je odpeljal na varno razdaljo. V cilju je imel 6,087 sekunde prednosti, tretji pa je bil spet Jeffreyjev rojak Vlaanderen (+ 11,716).

Pancar je v drugo z zaostankom 1:00,313 minute pristal na devetem mestu, skupno na dirki pa je bil enajsti. V seštevku za svetovno prvenstvo zaseda 15. mesto.

Naslednja preizkušnja bo 21. julija v Loketu na Češkem. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine