Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tekmeci se čedalje bolj izogibajo neporaženega Ljubljančana

Andrej Baković ima v svoji statistiki profesionalnega boksarja že devet zmag.
Andrej Baković bo 6. oktobra v Stožicah boksal za jubilejno deseto profesionalno zmago. FOTO: Tomi Lombar
Andrej Baković bo 6. oktobra v Stožicah boksal za jubilejno deseto profesionalno zmago. FOTO: Tomi Lombar
9. 9. 2019 | 20:00
9. 9. 2019 | 22:40
1:41
Banovići – Slovenski boksar Andrej Baković je slavil še deveto zaporedno profesionalno zmago v supervelterski kategoriji (sedem jih je dosegel z nokavtom), potem ko je na prireditvi v BiH zanesljivo po točkah premagal domačega matadorja Senada Karića (4 zmage, 5 porazov).

»Ker se proti težjemu tekmecu nisem želel zaletavati, sem boksal taktično in prepričljivo dobil vse štiri runde,« je sporočil 29-letni Ljubljančan, ki se ga nasprotniki že vse bolj izogibajo. Minuli konec tedna sta namreč dvoboj z njim odpovedala dva tekmeca, preden je v obračun z njim privolil vendarle privolil Karić, ki je bil sicer po Andrejevi oceni vsaj tri kilograme težji od njega.

Toda Baković si je želel na vsak način boksati in doseči nov uspeh, da bi se lahko nato 6. oktobra na športno-glasbenem spektaklu v Stožicah pred svojimi navijači boril za jubilejno deseto zmago. Kdo se mu bo na prireditvi, na kateri se bo v osrednjem dvoboju naša šampionka Ema Kozin (17 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid) udarila s Švedinjo Mario Lindberg (18 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) za več šampionskih pasov (tudi diamantnega združenja WBC), postavil po robu, za zdaj še ni znano.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine