Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski judoisti prvič po letu 2002 brez kolajne na EP

Zadnji dan prvenstva stare celine v Pragi sta svoje nastope hitro končala Patricija Brolih in Enej Marinič.
Enej Marinič (v modrem kimonu) se je hitro poslovil od evropskega prvenstva v Pragi. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Enej Marinič (v modrem kimonu) se je hitro poslovil od evropskega prvenstva v Pragi. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
21. 11. 2020 | 11:07
21. 11. 2020 | 12:51
2:12
Upanje, da bosta zadnji dan evropskega prvenstva v Pragi presenetila Patricija Brolih (do 78 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg) ter se vendarle dokopala do tako želene kolajne za slovensko zastopstvo v judu, se je hitro razblinilo kakor milni mehurček. Oba sta namreč izgubila že svoja prva dvoboja.
image_alt
Andreja kot resno opozorilo za Tino


Brolihova se je sicer dobro upirala Poljakinji Beati Pacut in po izenačenem rednem delu izsilila podaljšek. V njem je bila boljša Pacutova, ki je jeziček na tehtnici prevesila na svojo stran in zmagala na zlato točko (z vazarijem). Že po pičlih dveh minutah pa se je tekmovanje končalo za težkokategornika Eneja Mariniča, ki je z iponom klonil pred Fincem Marttijem Puumalainenom.
image_alt
Fabjan noče, da bi pozabili na Slovence


»Ker sem zamenjala kategorijo, tekmice nisem poznala. Čeprav sem se počutila zelo močno, je bila nasprotnica boljša. S trenerjem sva sicer pripravila taktiko, a se mi ni izšlo. V članski konkurenci je težko, saj gre za raven, ki je nisem vajena,« je dejala Brolihova, Marinič pa je priznal, da je zelo razočaran. »Pričakoval sem zmago proti Fincu, ki pa me je presenetil. Poznam ga, saj sva se na pripravah že borila. Morda me je ustavilo to, da sem oktobra 14 dni počival zaradi okužbe z novim koronavirusom,« je o razlogih za poraz ugibal Marinič.

Slovenski judoisti so tako že končali nastope v praški dvorani O2. Tako se prvič po evropskem prvenstvu leta 2002 v Mariboru domov vračajo brez žlahtne kovine, od katere sicer niso bili zelo oddaljeni. Najboljšo uvrstitev je dosegla Andreja Leški, ki je včeraj v kategoriji do 63 kilogramov šele po podaljšku na zlato točko izgubila dvoboj za tretje mesto z Nizozemko Juul Franssen.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine