Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenske telovadke v Kopru začenjajo z boji za kolajne

Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji se bodo v sobotnih finalih svetovnega pokala v Kopru borile za kolajne.
Tjaša Kysselef na tekmi svetovnega pokala v Kopru junija 2019. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Tjaša Kysselef na tekmi svetovnega pokala v Kopru junija 2019. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Š. R., STA
18. 6. 2022 | 07:03
18. 6. 2022 | 07:08
1:28

Med finalisti svetovnega izziva je prvič v karieri tudi telovadec Nikolaj Božič, ki bo nastopil na parterju. Teja Belak, ki je minuli konec tedna osvojila srebrno kolajno na svetovnem pokalu v Osijeku, je imela v kvalifikacijah drugo oceno, Tjaša Kysselef, v Osijeku bronasta, pa peto. Vendar nobena od telovadk s svojo kvalifikacijsko predstavo ni bila zadovoljna.

Belakova je zaradi težav s privajanjem na orodje drugega proizvajalca, kot ga imajo na treningu in številnih tekmah, prikazala lažja skoka kot običajno, Kysselefova pa je bila nezadovoljna z izvedbo. Obe sta jasno napovedali, da si danes želita kolajno. Možnosti za odličje ima tudi Hribarjeva, ki si je finale na svojem paradnem orodju bradlji pritelovadila s četrtim dosežkom.

V nedeljo se bo v Areni Bonifika tekmovanje končalo s preostalimi petimi finali po orodjih, med njimi pa bo po zaslugi Kysselefove na gredi še en slovenski nastop.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine