Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zastavonoša Teja Belak skočila do srebra, Tjaša Kysselef do brona

Izkušeni slovenski telovadki sta se na tekmovanju za svetovni pokal v Osijeku ovenčali s kolajnama v preskoku.
Teja Belak kljub drugemu mestu ni bila povsem zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Teja Belak kljub drugemu mestu ni bila povsem zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
M. Š., STA
11. 6. 2022 | 19:41
11. 6. 2022 | 19:58
2:23

Slovenski telovadki Teja Belak in Tjaša Kysselef sta uspešno nastopili na tekmovanju za svetovni pokal v Osijeku. Belakova, ki je bila najboljša v kvalifikacijah, je v finalu s 13,483 točke na preskoku osvojila drugo mesto, Kysselefova pa je bila s 13,399 točke tretja. Zmage se je s povprečjem 13,616 točke veselila Bolgarka Valentina Georgijeva.

Belakova, ki je nastopila šele na svoji tretji tekmi po porodu, je v kvalifikacijah prejela 13,733 točke, v finalu pa je imela nekaj težav pri prvem skoku, zaradi česar je prejela nižjo oceno za izvedbo. Kysselefova je bila tretja že v kvalifikacijah. Dolgoletni slovenski reprezentantki v športni gimnastiki sta bili danes edini naši finalistki, jutri pa se bo med najboljšo osmerico na gredi predstavila še Lucija Hribar.

»Malo sem razočarana, ker nisem tekmovala tako, kot znam. Na ogrevanju tik pred tekmo sem oba skoka izvedla zelo dobro, na tekmi pa potem ni bilo brezhibno. Ampak to je gimnastika, napake se dogajajo,« je razkrila Belakova, ki bo – mimogrede – skupaj z namiznoteniškim igralcem Darkom Jorgićem nosila slovensko zastavo na slovesnem odprtju bližnjih sredozemskih iger v alžirskem Oranu (med 25. junijem in 5. julijem).

Tjaša Kysselef ni skrivala veselja. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Tjaša Kysselef ni skrivala veselja. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Kysselefova pa po svojem nastopu ni skrivala veselja. »Jaz sem najsrečnejša na svetu. Oba (do)skoka sem izvedla boljše, kot sta mi uspevala v preteklosti. Glede na vse okoliščine je bilo tretje mesto tokrat moj maksimalni doseg,« je priznala 29-letna Ljubljančanka.

Naslednji teden se bodo najboljši telovadci zbrali na tekmovanju za svetovni pokal v Kopru.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine