Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Samozavestni Gajser nad češki urok

Tim Gajser ima pred 13. dirko SP v motokrosu 34 točk prednosti pred Jorgejem Pradom in 51 pred Jeffreyjem Herlingsom. Na štartu tudi Jan Pancar in Jaka Peklaj.
Tim Gajser lovi šesti naslov svetovnega prvaka. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser lovi šesti naslov svetovnega prvaka. FOTO: Honda Racing
19. 7. 2024 | 12:47
19. 7. 2024 | 12:48
2:00

Najboljši motokrosisti so se vrnili iz Indonezije in bodo po dveh tednih nadaljevali svetovno prvenstvo v Loketu na Češkem, kjer si podporo navijačev obeta tudi Tim Gajser, vodilni v skupnem seštevku.

V boju za šesti naslov ima adut Honde 34 točk prednosti pred branilcem lovorike Jorgejem Pradom (GasGas) in 51 pred vse boljšim Jeffreyjem Herlingsom (KTM).

Gajser trdno drži rdečo tablico, vendar ima še precej rezerv. Majhen madež na sezoni je zgolj ena zmaga, pa še tisto v Franciji je dočakal naknadno in še ni slišal Zdravljice na zmagovalnem odru. Prado ima kar sedem zmag, Herlings dve, tudi zadnjo iz Lomboka. 

Trda hribovita proga bi morala ustrezati 27-letnemu asu iz Pečk, vendar na Češkem še ni dočakal zmage. »Prva dirka v Indoneziji ni šla po načrtu, vendar sem vesel, kako smo se pobrali na drugi. Prednost v skupnem seštevku smo še povečali. Spodbudno je, da sem dobil zadnje tri štarte, to mi pred tem še ni uspelo. V Loketu še nisem zmagal, vendar se dobro počutim in se veselim dirkanja pred evropskimi navijači,« je dejal Gajser.

Družbo na Češkem v razredu MXGP mu bo delal Jan Pancar, v razredu MX2 bo nastopil mladi Jaka Peklaj. Prva vožnja dirke za VN Češke bo v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine