Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Potočar s tretjim mestom zanesljivo v finale težavnosti

Slovenke brez finalnega nastopa na svetovnem prvenstvu v Moskvi.
Luka Potočar se bo na SP bojeval za odličja v težavnostnem plezanju. FOTO: Jean-Pierre Clatot/AFP
Luka Potočar se bo na SP bojeval za odličja v težavnostnem plezanju. FOTO: Jean-Pierre Clatot/AFP
STA
21. 9. 2021 | 13:32
2:29
Luka Potočar bo slovenski predstavnik v finalu težavnosti na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Moskvi. Devetnajstletni Jeseničan je v polfinalu prikazal izjemno predstavo. Deseti po kvalifikacijah je z višino 40+ dolgo časa vodil, nato pa se je s tretjim dosežkom zanesljivo uvrstil v odločilni krog tekmovanja v dvorani Irina Viner Usmanova.

V današnjem polfinalu je bilo kar osem Slovencev. Vendar pa se je skozi sito prebil le gorenjski najstnik, ki si je višino 40+ delil z več kot desetletje starejšima veteranoma Avstrijcem Jakobom Schubertom in Čehom Martinom Stranikom. Za presenečenje je poskrbel Hamish McArthur, ki se je prebil v svoj prvi finale na tekmah najvišje ravni, kot edini pri moških z osvojenim vrhom smeri. Devetnajstletni Britanec je sicer konec avgusta v Voronežu osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v kombinaciji.
 

Američanka na drugi naslov


Martin Bergant in Domen Škofic sta z višinama 22+ in 20+ prvenstvo končala na 24. oziroma 25. mestu med 26 polfinalisti. V ženski konkurenci je imela Slovenija v polfinalu kar pet želez. Še najbližje finalu je bila Lučka Rakovec, četrta v kvalifikacijah, je polfinale končala na 14. mestu z višino 35+. Šesta po kvalifikacijah Vita Lukan je tekmovanje končala na 16. mestu z višino 30.

Tudi Mia Krampl je za deset mest poslabšala svoje izhodišče iz kvalifikacij. Olimpijka se je uvrstila na 19. mesto (28+), Tjaša Slemenšek in Lana Skušek sta slovenske nastope zaokrožili na 21. in 24. mestu z višinama 28+ in 24. Na prvih treh mestih v ženski konkurenci je trojica, ki je bila najboljša že v kvalifikacijah. Čehjun Seo iz Južne Koreje, edina z dvema vrhovoma v kvalifikacijah in vrhom v polfinalu, Američanka Natalia Grossman, ki je tudi osvojila vrh ter se ji po naslovu svetovne prvakinje v balvanskem plezanju nasmiha še naslov v težavnosti, ter Italijanka Laura Rogora, prav tako z vrhom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine