Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Po Črni gori ni bilo vse črno, Belorusija je le pobelila formo

Slovenska reprezentanca na EP izostrila igro in proti beloruski ekipi vpisala drugo zmago v skupini B.
Dejan Vinčić in Alen Pajenk v Ostravi delujeta vse bolj složno v igri. FOTO: CEV
Dejan Vinčić in Alen Pajenk v Ostravi delujeta vse bolj složno v igri. FOTO: CEV
6. 9. 2021 | 21:46
6. 9. 2021 | 22:17
4:17
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v 3. kolu skupine B evropskega prvenstva v Ostravi vpisala še drugo zmago. Po uri in 25 minutah igre je z izidom 3:0 (20, 20, 15) padla Belorusija. Izbranci selektorja Alberta Giulianija so že od samega začetka tekme vedeli, kako morajo pritisniti na telesno močne beloruske odbojkarje. Z začetnim udarcem, ob tem je povsem neorganizirana in skrajno zmedena igra Belorusov slovenskim fantom takoj na semaforju pripisala vidno prednost.

Ob pritiskanju s servisom je kakšna od slovenskih žog tudi končala v mreži, a visoka raven izkoristka napadov (65 odstotkov, Belorusija le 35) in dvignjena igre v obrambi v primerjavi z uvodnima nastopoma, beloruskemu nasprotniku nista v prvem nizu pustili nobenih možnosti za ugoden izid. Edina nevarnost med tekmeci je bil Vladislav Davjškiba, z začetnimi udarci je tudi v seriji omogočil šest točk za svojo vrsto, med njimi so bili trije asi.
 

Razlika v kakovosti je bila očitna


A napadalno se je dvignil Klemen Čebulj, svoje je z lisičje premetenimi točkami ob mreži, ko so tekmeci pričakovali podajo, dodal tudi Dejan Vinčić. V drugem nizu je vse prav tako potekalo gladko, kot bi bili na redni odbojkarski prometni povezavi med skupinskim delom tekmovanja in končno postajo v finalu. Korektor Tonček Štern je sešteval točke, izboljšal se je slovenski sprejem začetnega udarca, torej je bila organizacija napadov za Šterna in druge posledično lažja. Belorusi so napad izboljšali na 57 odstotkov izkoristka, a občutno padli na sprejemu, po blokih pa je bila Slovenija po drugem nizu boljša s 5:2. Kakovost dvakratnih evropskih podprvakov je seveda eno, Belorusije drugo.

Tine Urnaut in Klemen Čebulj morata še izboljšati sprejem začetnega udarca. FOTO: CEV
Tine Urnaut in Klemen Čebulj morata še izboljšati sprejem začetnega udarca. FOTO: CEV


Tretji niz ni prinesel nič novega v Ostravar Areni, Sloveniji je med drugim uspelo s petimi bloki končati napade Belorusije, skupno število blokov po koncu tekme pa je bilo kar 10:2 v prid naših odbojkarjev. Slovenija se je po uspehu s Črno goro z novo zmago proti Belorusom že uvrstila v osmino finala starocelinskega tekmovanja. Odbojkarji selektorja Alberta Giulianija se bodo na evropskem prvenstvu na čeških tleh v torek ob 16. uri udarili z Bolgarijo.
 

Počasi do maksimuma, prostora za napredek je veliko


»Dvigujemo našo formo in se približujemo maksimumu, a imamo v nekaterih prvinah še kar nekaj prostora za napredek. Menim, da je to super, zlasti glede na naš razpored tekem. Tokratno predstavo bi na lestvici ocen od 1 do deset ocenil z osmico. Dobro je, da stopnjujemo formo, kajti prihajata Bolgarija in Italija, ki sta na precej višji ravni kot tokratni nasprotnik Belorusija. Tokrat je bilo pozitivno tudi to, da smo odigrali dokaj lahko tekmo in nismo porabili vseh moči. Lahko gremo v hotel na počitek in terapije, da bomo pripravljeni za dvoboj z Bolgarijo,« je po tekmi navrgel Tonček Štern.



Klemen Čebulj je dodal: »Mislim, da moramo po tej zmagi predvsem ostati zbrani in se osredotočiti na vsako naslednjo tekmo posebej. Tako smo navajeni, to skozi vsa prvenstva ves čas govorimo. Tekma je za nami, za dvoboj proti bolgarskim odbojkarjem moramo biti zbrani, predvsem pa pozitivni in osredotočeni, da še naprej stopnjujemo našo formo. Torej gremo naprej, mirni in zbrani.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine