Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kauzer in Terčeljeva napovedala boj za kolajno, a ostala praznih rok

Vrhunski slovenski kajakaš je zasedel zadnje, deseto mesto v finalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, Ljubljančanka na osmem mestu.
Petru Kauzerju se je hitro sfižil finalni nastop na SP. FOTO: Yara Nardi/Reuters
Petru Kauzerju se je hitro sfižil finalni nastop na SP. FOTO: Yara Nardi/Reuters
Š. R., STA
30. 7. 2022 | 13:33
30. 7. 2022 | 14:14
2:22

Slovenska kajakaša Peter Kauzer in Eva Terčelj sta odlično veslala v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Augsburgu, v finalu najboljše deseterice pa jima je šlo od rok precej slabše. Ljubljančanka je pristala na osmem mestu, Hrastničan, ki je bil v današnjem dopoldanskem nastopu celo najhitrejši, na deseti stopnički. Oba sta končala svoja nastopa z velikima zaostankoma za najboljšimi.

Kauzer, svetovni prvak v letih 2009 in 2011, je imel v finalu velike težave že pri drugih vratcih in si nabral izdaten zaostanek, nato pa si je prislužil še štiri kazenske sekunde. Za Čehom Vitom Prindišem, ki je osvojil zlato, je zaostal za 13,12 sekunde. Srebro je osvojil Italijan Giovanni De Gennaro (+0,71), tretji je bil branilec naslova, Francoz Boris Neveu. (+0,97). Prvi trije so nastope opravili brez kazenskih točk.

»Želel sem se odriniti od ograde, a mi je spodneslo čoln, izgubil sem ravnotežje in z glavo udaril v zid. Dobro, da sem imel čelado, če je ne bi imel, bi bil zdaj na šivanju. Vedel sem, da s to napako nimam več možnosti, napadal sem sicer še naprej, a napake so se le stopnjevale. Razočaran sem, svetovno prvenstvo se mi ni posrečilo. Samo ena dobra predstava je bila premalo, da bi ga lahko ocenil drugače kot zelo slabo,« je bil samokritičen Hrastničan.

Tudi Evi Terčelj se je ponesrečil boj za kolajne. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Tudi Evi Terčelj se je ponesrečil boj za kolajne. FOTO: Nina Jelenc/KZS

Napad na vse ali nič brez nagrade

Tudi Eva Terčelj je v finalu veslala slabše, kot je pričakovala po osvojitvi četrtega mesta v polfinalu, in zasedla osmo mesto. Za Nemko Ricardo Funk, ki je ubranila lanski šampionski naslov, je svetovna prvakinja iz leta 2019 ob treh dotikih vratic zaostala za 12,87 sekunde. Srebro je osvojila Avstralka Jessica Fox (+1,31), bron pa Nemka Elena Lilik (+2,85).

»Na tako težki progi, ki jemlje ogromno moči, sem lahko zadovoljna, da sem se uvrstila v finale. V njem pa na žalost nisem izkoristila lepe priložnosti. Po napaki na začetku sem šla na vse ali nič, razpletlo pa se je tako, kot se je,« je dejala Ljubljančanka.

Drugi slovenski kajakaši se finalu niso niti približali. Martin Srabotnik se je z dvema kazenskima sekundama uvrstil na 25. mesto, Vid Kuder Marušič je bil s štirimi dotiki 30., Eva Alina Hočevar z enim 24., Ajda Novak pa je s kar 56 kazenskimi sekundami pristala na 27. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine