Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nova kolajna za mlado Ljubljančanko

Bežigrajska judoistka Kaja Kajzer se je na turnirju v Zagrebu za svetovni pokal ovenčala z bronastim odličjem.
Kaja Kajzer (v modrem kimonu) se je izkazala na prvem večjem tekmovanju v judu po olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Kaja Kajzer (v modrem kimonu) se je izkazala na prvem večjem tekmovanju v judu po olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
24. 9. 2021 | 19:51
24. 9. 2021 | 21:07
1:53
Slovenska judoistka Kaja Kajzer si je izbojevala novo kolajno v svetovnem pokalu. Na turnirju za veliko nagrado v Zagrebu, prvem večjem tekmovanju v judu po olimpijskih igrah v Tokiu, se je 21-letna Ljubljančanka v kategoriji do 57 kilogramov ovenčala z bronastim odličjem.

Judoistka Bežigrada, ki je na aprilskem evropskem prvenstvu v Lizboni zablestela s srebrno kolajno, je v prvem dvoboju ugnala Britanko Josie Steele (z vazarijem), v četrtfinalu pa je bila boljša še od Nemke Pauline Starke (z vazarijem). V polfinalu je nato Kajzerjeva na tako imenovano zlato točko, potem ko je prejela tretjo kazen, izgubila z Nizozemko Pleuni Cornelisse, v obračunu za bronasto kolajno pa je v podaljšku z vazarijem strla odpor Flake Loxha iz Kosova.

Blizu odličju je bil tudi David Štarkel, ki je v kategoriji do 60 kilogramov pristal na petem mestu. Judoist Impola je po zmagah nad Brazilcem Matheusom Takakijem (z vazarijem) in Francozom Vincentom Limarom (z vazarjem) doživel dva poraza. V polfinalu je moral priznati premoč Italijanu Angelu Pantanu (z vazarijem), v dvoboju za tretje mesto pa še Francozu Jolanu Florimontu (z iponom).

Po dveh letih in pol je tekmovalni kimono znova oblekla tudi dolgoletna slovenska reprezentantka Petra Nareks, ki je v uvodnem dvoboju kategorije do 52 kilogramov izgubila z Nemko Anniko Wurfel (z vazarijem).

Jutri se bodo v Zagrebu pod slovensko zastavo borili Andreja Leški, Zarja Tavčar (obe do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Martin Hojak (do 73 kg), v nedeljo pa še Patricija Brolih (do 78 kg), Vito Dragič in Enej Marinič (oba nad 100 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine