Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Neja ujela zadnji vlak, nato pa presenetila

Na finalu diamantne lige v Bruslju med tremi Slovenci, ki so nastopili prvi dan, najboljša Neja Filipič. V troskoku je za las ostala brez stopničk.
Neja Filipič se je predstavila v lepi luči. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Neja Filipič se je predstavila v lepi luči. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
STA, Š. R.
13. 9. 2024 | 22:59
13. 9. 2024 | 22:59
3:07

Slovenska atletinja Neja Filipič je prvi dan finala diamantne lige v Bruslju v troskoku zasedla nepričakovano četrto mesto s 14,04 m in bila najboljša slovenska predstavnica. Kristjan Čeh je v metu diska zasedel peto mesto s 65,40 m, Lia Apostolovski je bila šesta v skoku v višino z 1,88 m.

V troskoku je zmagala Kubanka Leyanis Perez Hernandez, bronasta lani na svetovnem prvenstvu v Budimpešti in svetovna dvoranska podprvakinja letos v Glasgowu je zmogla 14,37 m.

Druga je bila s 14,22 m Jamajčanka Shanieka Ricketts, srebrna letos na OI in dvakratna svetovna podprvakinja. Tretja je bila njena rojakinja Ackelia Smith, ki je s 14,11 m prav v zadnji seriji odvzela tretje mesto slovenski predstavnici.

Neja je s 14,04 m v prvi serijo celo povedla, čeprav se je z 11. mestom na prejšnjih mitingih po odpovedih tekmic tik pred zdajci prebila na finalni miting najboljše šesterice. V nadaljevanju je imela le še en veljaven poskus, 13,89 m so ji namerili v tretji seriji.

Čeh je začel s 63,67 m ter nadaljeval s 64,95 m, neveljavnim metom, 65,40 m in svojim najdaljšim metov v četrti seriji, tekmo pa je sklenil s 64,62 m in drugim neveljavnim poskusom. Ves čas je bila pred njim četverica.

Zmagal je Matthew Denny z rekordom mitinga in avstralskim rekordom 69,96 m, ki ga je dosegel že v uvodni seriji. Denny je med drugim Čehu lani odvzel skupno zmago na diamantni ligi po slavju na finalu v Eugenu. Ptujčan pa je pred dvema letoma po seriji zmag brez poraza v diamantni ligi zmagal tudi na finalni tekmi in si tako priboril glavno diamantno nagrado.

Lia Apostolovski, bronasta marca letos na dvoranskem svetovnem prvenstvu, je v prvih poskusih preskočila 1,80 in 1,84 m, v tretjem 1,88 m, na 1,92 m pa je letvico trikrat podrla. Zmagala je olimpijska, svetovna in evropska prvakinja Jaroslava Mahučik, skočila je 1,97 m v prvem poskusu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine