Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Višina 1,88 metra je bila previsoka

Slovenski nastopi v atletiki so se začeli z razočaranjem, Lia Apostolovski ni bila uspešna v kvalifikacijah skoka v višino.
Skok je bil elegantne, toda Lia Apostolovski ni preskočila višine 1,88 m in je olimpijski debi zaokrožila že v kvalifikacjah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Skok je bil elegantne, toda Lia Apostolovski ni preskočila višine 1,88 m in je olimpijski debi zaokrožila že v kvalifikacjah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Š. R., STA
2. 8. 2024 | 11:59
2. 8. 2024 | 13:25
2:22

Začetek slovenskih nastopov na atletskem stadionu na olimpijskih igrah v Parizu se ni začel povsem v skladu s pričakovanji. Prva od slovenskih atletinj je slovenske barve na Stade de Franceu zastopala Lia Apostolovski, ki pa na svojem olimpijskem debiju ni bila uspešna v kvalifikacijah skoka v višino, v katerih je zasedla 26. mesto.

Začetno višino 1,83 metra je preskočila v prvem poskusu, a je nadaljevanje tekmovanja prineslo razočaranje. Letvica, ki je bila postavljena na 1,88 metra, je bila za slovensko skakalko v višino previsoka. Poskusila je trikrat in jo trikrat tudi podrla.  Še najbližje je bila v tretjem poskusu, ko je bilo že videti, da ji bo uspelo, a letvica na koncu vendarle padla.

»Žal nisem našla pravega občutka za zalet. Nisem mogla sestaviti dobrega skoka, na silo pač ne gre. Dober je bil le zadnji, ko se mi je uspelo sprostiti, da sem lahko približno skočila, kot znam. Ne glede na vse sem vesela, da sem tu nastopila. Nimam si česa očitati, borila sem se do konca. Pred menoj je še dolga športna pot, to je bila le ena izmed številnih tekem. Pariz je bil dobra izkušnja, se vidimo v Los Angelesu,« je dejala štiriindvajsetletna Apostolovski, ki je marca letos navdušila z bronom na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu.

Kvalifikacijska norma je sicer postavljena na 1,97 metra. Nastopilo je 32 atletinj, sobotni finale pa si je zagotovilo 13 tekmovalk.

Popoldne bodo na atletskem stadionu nastopile še Klara Lukan v teku na 5000 metrov, Neja Filipič v troskoku in Anita Horvat v teku na 800 metrov.

 

 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine