Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Horvatova obstala v repešažu, Klančarjeva z državnim rekordom v polfinale

Slovenska plavalka Neža Klančar je zelo dobro plavala v današnjih kvalifikacijah na 50 metrov prosto. Atletinja Anita Horvat je dala na OI v Parizu vse od sebe.
Anita Horvat je dala vse od sebe. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Anita Horvat je dala vse od sebe. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
M. Š., STA
3. 8. 2024 | 13:50
3. 8. 2024 | 15:05
3:28

Slovenska atletinja Anita Horvat je na olimpijskih igrah v Parizu ostala brez polfinala v teku na 800 metrov. V repešažu  s časom 2:00,56 minute je bila v svoji skupini četrta, skupno pa je pristala na 28. mestu. Za svojim najboljšim letošnjim izidom (2:00,32) je zaostala le za 24 stotink.

V polfinale je vodila le zmaga v skupini, napredovali pa sta še dve najhitrejši po času iz vseh skupin. V drugi skupini, v kateri je bila tudi Horvatova, ki je na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu zablestela s srebrno kolajno, je bila najboljša Francozinja Anais Bourgoin (1:59,52).

Po petkovih kvalifikacijah je bila precej razočarana zaradi težav, ki jih je imela na progi, ko so jo tekmice »odnesle s prve proge na tretjo in nazaj na prvo, zaradi česar se je komaj zadržala na nogah.« Danes neljubih dogodkov ni imela. »Včeraj je bilo lažje teči, ker je bila tekma zvečer in se mi ni poznala utrujenost, ampak tokrat ni bilo tistega bližnjega srečanja s tekmicami, ki sem ga imela včeraj. Obakrat so bili plusi in minusi, v bistvu si nimam česa očitati, dala sem vse od sebe in lahko sem zadovoljna sama s sabo. Včeraj sem imela malo smole, danes pač malo utrujenosti,« je povedala Horvatova, ki je seveda upala, da bo tekla tudi v jutrišnjem polfinalu.

Najhitrejša v drugi skupini je bila Francozinja Anais Bourgoin (na sredini). FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Najhitrejša v drugi skupini je bila Francozinja Anais Bourgoin (na sredini). FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Zamislila si je drugačno taktiko

»Zamislila sem si čisto drugačno taktiko, kot sem jo na koncu izpeljala. S trenerjem sva predvidevala, da bo tek v prvem krogu malo počasnejši in bi šla mogoče malo bolj na rep skupine, da ne bi spet prišlo do kakšnega prerivanja, ampak sem nato hitro videla, da je tek hitrejši od predvidevanj, tako da je bilo kar prav, da sem se postavila malo bolj v ospredje in pač tekla v ospredju,« je strnila vtise naša 27-letna tekačica, ki je drugič nastopila na olimpijskih igrah. Pred tremi leti je v Tokiu tekla še na 400 metrov, kjer si lasti slovenski rekorder. Takrat je zasedla 28. mesto. Potem se je dokončno preusmerila v teke na dva štadionska kroga.

Že včeraj dopoldne je v kvalifikacijah obstala Lia Apostolovski v skoku v višino, v petkovem večernem programu pa sta izpadli tudi Klara Lukan v teku na 5000 metrov in Neja Filipič v troskoku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine