Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

KTM najhitrejši tudi v Spielbergu, vendar ne le zaradi motorja

Španec Pol Espargaro poskrbel za najboljši dosežek uvodnih prostih treningov pred nedeljsko VN Avstrije v motoGP.
Za uvod je bil v Spielbergu najhitrejši Španec Pol Espargaro s KTM. FOTO: Joe Klamar/AFP
Za uvod je bil v Spielbergu najhitrejši Španec Pol Espargaro s KTM. FOTO: Joe Klamar/AFP
14. 8. 2020 | 16:00
14. 8. 2020 | 16:52
2:36
Ljubljana – Na Red Bullovem Ringu v Spielbergu so izpeljali uvodna prosta treninga pred nedeljsko veliko nagrado Avstrije, četrto letošnjo motociklistično dirko za svetovno prvenstvo v razredu motoGP. Za najboljši dosežek dneva je poskrbel Pol Espargaro (KTM), ki je bil s časom 1:24,193 najhitrejši na prvem merjenju časov.

»Kaj naj rečem? Že v Brnu smo bili hitrejši od drugih,« je 29-letni Španec začel pojasnjevati skrivnost uspeha ekipe KTM, za katero je Južnoafričan Brad Binder minulo nedeljo v Brnu dosegel zgodovinsko prvo zmago v kraljevski kategoriji. Toda Espargaro je uvodoma poudaril, da ni vse odvisno le od motorja.

»Če bi bilo tako, bi bila Yamaha dejanska zmagovalka uvodnih dirk v Jerezu in ne Fabio Quartararo. In v Hondi bi lahko trdili: 'V resnici zmagujemo mi in ne Marc Marquez.' In ker je zdaj najhitrejši KTM, naj bi bilo to le za zaradi motorja? Resnica je takšna, da smo dirkači pri KTM zelo dobri, motor odlično deluje, zato so tudi rezultati vrhunski. Tako je to!« je pojasnil motorist iz Granollers, ki je sicer na prvem prostem treningu za pičle 0,044 sekunde prehitel Andreo Doviziosa (Ducati), branilca lanske v Spielbergu.

Vodilni v skupni razvrstitvi Quartararo (Yamaha, + 0,560) se je moral sprijazniti z 10. mestom, Valentino Rossi (Yamaha, + 0,686) je bil trinajsti, Binder (KTM, + 0,812), zmagovalec prejšnje dirke na Češkem, pa je zasedel 16. mesto.

Na počasnejšem drugem treningu, ki je minil po dežju, se je na vrhu semaforja rezultatov znašel Avstralec Jack Miller (Ducati, 1:26,475). Rossi (+ 1,492) je bil deveti, Quartararo (+ 2,789) trinajsti, Dovizioso (+ 8,534), Espargaro in Binder pa so trening na mokri stezi večinoma spremljali iz garaže.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine